Τρία νέα ηλεκτρικά Audi έως το 2020

Τρία νέα ηλεκτρικά Audi έως το 2020

Η εταιρεία θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στο άμεσο μέλλον, περιμένοντας τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν σημαντικά.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ότι μέχρι το 2020 η γκάμα της εταιρείας θα περιλαμβάνει τρία ηλεκτρικά μοντέλα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό πάντως είναι ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025 θα αντιστοιχούν στο 25-30% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Επιπρόσθετα ο Stadler δήλωσε ότι από τώρα και στο εξής η Audi θα εστιάσει την εξέλιξή των μοντέλων της σε ανώτερες τεχνολογίες συνδεσιμότητας αλλά και στην αυτόνομη οδήγηση, για την οποία μάλιστα υπάρχει ένα ολόκληρο ειδικό τμήμα.

Η ανάγκη για την έμφαση στην ηλεκτρική κίνηση προέκυψε ουσιαστικά μετά το dieselgate της Volkswagen, και στο δρόμο για την απόλυτα αποδοτική διαχείριση των πόρων της εταιρείας δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να «κοπούν» μερικά μοντέλα, όπως για παράδειγμα το 3θυρο Α3.

Δείτε ακόμα Οδηγούμε σε δρόμο και πίστα το νέο Audi R8

Μέχρι τώρα, μόνο το e-tron quattro έχει επιβεβαιωθεί, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του Α6. Οι τρεις ηλεκτρικοί κινητήρες του θα αποδίδουν 500 ίππους και 800 Nm που είναι αρκετά για 0-100 km/h σε 4,6”.



Παράλληλα, η αυτονομία θα φτάνει τα 500 km, ενώ χάρη στο νέο σύστημα φόρτισης των 150 KW μπορείς να έχεις 400 km με μόλις μισή ώρα φόρτισης, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και φορτιστές 800 KW που θα μικρύνουν ακόμα περισσότερο αυτό το χρόνο.

[Πηγή: Motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube