DieCast: Ferrari 308 GTS από τη Mattel

DieCast: Ferrari 308 GTS από τη Mattel

H Mattel σε κλίμακα 1:18 αναπαριστά με αξιόλογο τρόπο τη Ferrari 308 GTS, έτσι ώστε να αποτελεί υπό προϋποθέσεις επιλογή για έναν απαιτητικό συλλέκτη.

Η 308, μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες Ferrari όλων των εποχών, έγινε ευρύτατα γνωστή στην αμερικανική αγορά από το 1980 έως το 1988 ως το αυτοκίνητο του Thomas Morgan, ιδιωτικού ντεντέκτιβ στην ομώνυμη σειρά της τηλεόρασης με τον Tom Selleck στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

Με σφηνοειδές σχήμα διά χειρός –ποιου άλλου;- του οίκου Pininfarina, κινητήρα V8 και 2.900 κυβικά, σε εκδόσεις κουπέ ή τάργκα, έμεινε στην παραγωγή από το 1975 έως το 1986 αντικαθιστώντας την Dino 246 GTS. Το μοτέρ της απέδιδε μέγιστη ισχύ 255 ίππων έδινε στην 308 τελική ταχύτητα 260 km/h.

Η Mattel, στη σειρά Hotwheel, συνδυάζει την καλή τιμή με την εξίσου καλή ποιότητα και παρουσιάζει τη Ferrari 308 GTS, την έκδοση με την αφαιρούμενη οροφή, σε κλίμακα 1:18, μια μινιατούρα με ωραίες λεπτομέρειες, πολύ καλή βαφή και στιβαρή κατασκευή των «μεταλλικών» μερών. Αν και το χρώμα δεν είναι το κλασικό κόκκινο, αλλά κίτρινο, δεν παύει να αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές χρώμα Ferrari, συνδυασμένο με την αγωνιστική ιστορία του μοντενέζικης φίρμας. Γιατί να θυμίσουμε, ότι το Cavallino Rampante, το μαύρο αλογάκι που ήταν το έμβλημα του Ιταλού πιλότου Francesco Baracca, αποτυπώνεται μέσα σε κίτρινο φόντο.



Όλα τα τμήματα της Ferrari 308 GTS της Mattel ανοίγουν, το εσωτερικό είναι σε αρκετά καλό επίπεδο αναπαράστασης, αλλά ο κινητήρας θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος σε λεπτομέρειες και χρωματισμό. Ωραίες είναι και οι κλασικές ζάντες της Ferrari, με ακριβή αναπαράσταση και των ελαστικών. Τα εμπρός φώτα είναι pop up και λειτουργούν με ένα μηχανικό σύστημα, ενώ το μέρος όπου φυλάσσεται η ρεζέρβα εμπρός είναι ντυμένο με μοκέτα.

Ένσταση έχουμε στη συναρμολόγηση του μοντέλου και ειδικά στα πλαστικά τμήματα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, αφού εύκολα αποκολλώνται από το αμάξωμα. Στο κάτω τμήμα μόνο τα πολύ βασικά κομμάτια αναπαρίστανται.

Γενικά είναι μια συμπαθής κατασκευή όπου κάποιος, χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα, έχει ένα ωραίο κομμάτι για να εμπλουτίσει τη συλλογή του.

Τι λέει το DRIVE
Μας αρέσει ο διαφορετικός χρωματισμός σε σχέση με το κλασικό κόκκινο.
Δεν μας αρέσει η έλλειψη προσοχής στη συναρμολόγηση.
Κλίμακα 1:18
Μήκος 24 cm
Εταιρία Mattel
Υλικό Diecast
Κατασκευή Κίνα
Τιμή €97
Το βρήκαμε Πρατήριο 222 – Στυλίδα, τηλ.: 2238 024 914

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube