Ο Mick Schumacher οδηγεί την Benetton του πατέρα του στο Spa [video]

Ο Mick Schumacher οδηγεί την Benetton του πατέρα του στο Spa [video]

Η επίδειξη έγινε για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την πρώτη νίκη του Michael Schumacher, στην ίδια πίστα, το 1992.

Το όνομα του Michael Schumacher ήταν στο προσκήνιο το περασμένο σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του Βελγικού Grand Prix.

Πρώτον, ο Lewis Hamilton κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των pole positions που κατέχει ο μεγάλος Γερμανός οδηγός.

Και δεύτερον, φέτος ήταν η 25η επέτειος της πρώτης νίκης του Schumacher, την οποία είχε πάρει στην πίστα Spa-Francorchamps το 1992. Έκτοτε ο Michael έχει πάρει άλλες πέντε νίκες στη βελγική πίστα.

Ο μεγάλος Schumacher είχε κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 σε αυτή την πίστα το 1991, και η πρώτη νίκη της καριέρας του, ένα χρόνο αργότερα, ήταν κάτω από βροχή.

Αυτή τη νίκη ήθελε να γιορτάσει ο 18χρονος γιος του, ο Mick Schumacher, οδηγώντας μια από τις παλιές Benetton-Ford του πατέρα του.

Δεν υπήρχαν όμως διαθέσιμα μονοθέσια του 1992, οπότε οδήγησε ένα του 1994, της χρονιάς όπου ο Michael είχε κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στην F1. Είχε νικήσει στο Spa εκείνη τη χρονιά, αλλά είχε ακυρωθεί λόγω υπερβολικής φθοράς της σανίδας κόντρα-πλακέ στο κάτω μέρος του μονοθεσίου.

Ο Mick, που γεννήθηκε το 1999, ήταν πολύ μικρός για να θυμάται τις ημέρες δόξας του πατέρα του, που αποσύρθηκε από την F1 –για πρώτη φορά– στο τέλος του 2005. Δήλωσε όμως περήφανος για τα κατορθώματα του πατέρα του και φορούσε κατά την επίδειξη ένα κράνος που ήταν βαμμένο το μισό στα δικά του χρώματα και το άλλο μισό στα χρώματα του Michael από το 1992.

Ο Mick αγωνίζεται φέτος στη Formula 3 και, όπως είναι φυσικό, ελπίζει κάποτε να ανέβει στην F1. Δεν έχει όμως δείξει να είναι ένα σπάνιο ταλέντο, όπως π.χ. είχε δείξει ο Max Vestappen, ο γιος του παλιού team-mate του πατέρα του…

Πάντως στο Spa έδειχνε πολύ άνετος και δεν πήγαινε αργά, όπως θα δείτε στα συγκριτικά πλάνα με τον πατέρα του πριν 23 χρόνια (Δείτε το video στο YouTube κάνοντας τη σχετική επιλογή).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube