Η Alfa Romeo επιβάλλεται να επιστρέψει στην F1, κατά τον Marchionne

Η Alfa Romeo επιβάλλεται να επιστρέψει στην F1, κατά τον Marchionne

Ο Sergio Marchionne θεωρεί ότι η Alfa Romeo πρέπει να επιστρέψει στην F1, σε ένα σχήμα στενής συνεργασίας με την Ferrari.

Ο Marchionne θεωρεί ότι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί ζωντανός ο θρύλος της Alfa Romeo και να ενισχυθεί στο μέλλον είναι η επιστροφή της μάρκας στην Formula 1.

Ο CEO της Fiat Chrysler και πρόεδρος της Ferrari, έχει αναλάβει να κάνει την Alfa Romeo μια παγκόσμια μάρκα με δυνατό πρεστίζ. Και βλέπει ότι η εμπλοκή στην F1 είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει κάτι τέτοιο.

«Προκειμένου να εδραιωθεί ξανά στην συνείδηση του κοινού ως μια μάρκα με δυνατό σπορ χαρακτήρα, ειδικά σε ένα κοινό νεότερης ηλικίας που δεν γνωρίζει την ιστορία της, η Alfa Romeo μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στην Formula 1», δήλωσε ο Marchionne στην Gazzeta dello Sport. «Πως; Πιθανόν σε συνεργασία με την Ferrari», κατέληξε.

Ο Marchionne δεν θα έβλεπε ένα σχήμα όπου η Alfa θα έβαζε το όνομα και το σήμα της πάνω σε ένα ήδη έτοιμο μονοθέσιο. Θα την ήθελε έναν κανονικό κατασκευαστή. «Η Alfa μπορεί να κάνει δικό της κινητήρα και σασί», δήλωσε με έμφαση.

Η Alfa είχε κερδίσει τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 1950 και του 1951  με τους Giuseppe Farina και Juan Manuel Fangio, αντίστοιχα. Τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 ήταν παρούσα ως προμηθευτής κινητήρων, πριν επιστρέψει ως εργοστασιακή ομάδα το διάστημα από το ’79 ως το ’85. Προκειμένου να είναι οικονομικά βιώσιμο, το εγχείρημα θα μπορούσε να ξεκινήσει με την Alfa Romeo να χρησιμοποιεί έναν κινητήρα Ferrari.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα έβλεπε την Alfa Romeo στο LeMans επέμεινε ότι θα την ήθελε στην F1. Με την παρούσα κατάσταση της Alfa το σενάριο εισόδου στην F1 μοιάζει μάλλον επιστημονική φαντασία. Αλλά ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά οι δηλώσεις του Marchionne να έχουν ουσία και όχι απλώς κουβέντα να γίνεται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube