Πισωκίνητη η νέα Alfa Romeo Giulietta 2017;

Πισωκίνητη η νέα Alfa Romeo Giulietta 2017;

H νέα Giulietta 2017 πιθανώς να είναι πισωκίνητη, καθώς θα πατά σε μια κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας της Giulia.

Η Alfa Romeo αυτή τη στιγμή βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μια facelifted Giulietta, αλλά ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν στο web οι πρώτες πληροφορίες για το μοντέλο της επόμενης γενεάς.

Σύμφωνα με το Auto Express, ο Alberto Dillilo, σχεδιαστής της Fiat-Chrysler Automobiles, επιβεβαίωσε προσφάτως ότι η Giulietta της επόμενης γενεάς θα στηρίζεται πάνω σε μια κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας της Giulia. Και όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι η νέα Giulietta θα είναι πισωκίνητη, απάντησε πως «αυτό τεχνικά είναι πιθανό».

Αν και η απάντηση του Dillilo δεν αποτελεί επιβεβαίωση, η Alfa Romeo είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η εταιρεία προσανατολίζεται στην εξέλιξη πισωκίνητων και κορυφαίων αυτοκινήτων σε κάθε κατηγορία που θα εμπλακεί. Το πέρασμα στην πίσω κίνηση θα βοηθήσει εξάλλου την εταιρεία να διαχωρίσει τα προϊόντα της από αυτά της FIAT, κάτι που αποτελούσε μέχρι πρότινος ένα πρόβλημα.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων που θα κινεί την Giulietta 2017 δεν υπάρχουν πληροφορίες, αλλά αν θεωρήσουμε αξιόπιστο το 5ετές πρόγραμμα που εξέπεμψε ο Sergio Marchionne για την Alfa Romeo περιμένουμε τέσσερις βενζινοκινητήρες με απόδοση από 110 έως 330 PS. Ακόμη πρέπει να περιμένουμε κι ένα νέο 4κύλινδρο τουρμποντίζελ με άγνωστη προς το παρόν ισχύ.  

Η ανασχεδιασμένη νέα Giulietta  αναμένεται να λανσαριστεί το 2017, πιθανότατα στη Γενεύη, αν και με το πρόγραμμα παραγωγής να πηγαίνει όλο πίσω δεν θα μας έκανε εντύπωση να αυτό συμβεί το 2018.

[Πηγή Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube