Πρωτιά του Nissan Leaf στις πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη το 2013

Πρωτιά του Nissan Leaf στις πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη το 2013

Το ηλεκτρικό της Nissan κατέλαβε την 1η θέση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ακολουθούμενο από το Renault Zoe.

Συνολικά 66.454 plug-in hybrids και αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2013. Το 16% από αυτά ήταν Nissan Leaf, ενώ δέυτερο με ποσοστό 13% ήρθε το Renault Zoe.

Συνολικά την περασμένη χρονιά βρήκαν -ευρωπαϊκό- σπίτι 10.885 Nissan Leaf. Τα Renault Zoe που πουλήθηκαν το ίδιο διάστημα ήταν 8.858. Στην 3η θέση ανέβηκε απρόσμενα το Mitsubishi Outlander PHEV (plug-in hybrid) με 8.440 πωλήσεις. Οι 5.003 εξ αυτών έγιναν μέσα στον Δεκέμβριο, λόγω των κινήτρων για την αγορά «πράσινων» μοντέλων στην Ολλανδία.

Την 1η εξάδα έκλεισαν τα Volvo V60 PHEV, το επαγγελματικό Renault Kangoo EV και το Toyota Prius PHEV. Το Tesla Model S βρήκε σχεδόν 4.000 αγοραστές και προβλέπεται να βρει πολύ περισσότερους στο μέλλον τώρα που η Tesla φτιάχνει νέους ταχυφορτιστές στην κεντρική Ευρώπη. Αξιόλογη είναι και η επίδοση του BMW i3, που πουλήθηκε σε 1.282 κομμάτια παρότι ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα μόλις τον Νοέμβριο.

Δείτε αναλυτικά τις πωλήσεις των καλύτερων ηλεκτρικών και plug-in hybrid μοντέλων της ευρωπαϊκής αγοράς στους πίνακες που ακολουθούν.



[Πηγή: EV Obsession]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube