Best seller τo Nissan Leaf στη Νορβηγία

Best seller τo Nissan Leaf στη Νορβηγία

To Nissan Leaf ήταν το best seller στην αγορά της Νορβηγίας για τον μήνα Οκτώβριο, επιβεβαιώνοντας τον προσανατολισμό του αγοραστικού κοινού, που έφερε το Tesla Model S στην πρώτη θέση των πωλήσεων τον Σεπτέμβριο.

Ο νορβηγική κοινωνία των 5.000.000 ανθρώπων είναι από τις πιο ενθουσιώδεις υποστηρίκτριες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς αυτά έχουν υψηλές επιδοτήσεις, δωρεάν πάρκινγκ και σημεία επαναφόρτισης, απαλλαγή από διόδια και άδεια να κυκλοφορούν στους λεωφορειόδρομους για να αποφεύγουν την κίνηση.

Το Οκτώβριο, πουλήθηκαν συνολικά 716 Nissan Leaf, νούμερο που μεταφράζεται σε μερίδιο 6% στις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων για τον μήνα αυτό. Το Toyota Auris ήταν στη δεύτερη θέση με 679 αυτοκίνητα και το VW Golf τρίτο με 646.
Μέχρι στιγμής, για το 2013, το Nissan Leaf είναι το τέταρτο καλύτερο αυτοκίνητο σε πωλήσεις, αντιπροσωπεύοντας το 3,2% της αγοράς.

«Είναι ο πρώτος μήνας που το Leaf καταλαμβάνει την κορυφή των πωλήσεων», δήλωσε ο Paal Bruhn, μέλος του νορβηγικού συνδέσμου αντιπροσώπων αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία στο πρακτορείο Reuters την περασμένη Παρασκευή. «Και είναι η πρώτη φορά που ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων για δεύτερο συνεχόμενο μήνα».



Η Tesla Motors ξεπέρασε τον Σεπτέμβριο όλους του άλλους, πετυχαίνοντας πώληση 616 Model S, χάρη σε ένα φορτίο αυτοκινήτων που κάλυψε εκκρεμούσες παραγγελίες. Ενώ τον Οκτώβριο πουλήθηκαν «μόνο» 98 αυτοκίνητα. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που κοστίζει από €75.000 και πάνω.

Συνολικά τον Οκτώβριο πουλήθηκαν 915 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουν το 7% της αγοράς, έναντι του 3% που ήταν το μερίδιό τους τον Οκτώβριο του 2012.

Ο νορβηγική στατιστική υπηρεσία εκτιμά ότι το όφελος ενός χρήστη ηλεκτρικού αυτοκινήτου από ελαφρύνσεις και προνόμια φτάνει τα €6.000 ετησίως.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube