Επίσημο: 1,9 lt/100 km το νέο Mitsubishi Outlander PHEV

Επίσημο: 1,9 lt/100 km το νέο Mitsubishi Outlander PHEV

Επιβεβαιώθηκαν επίσημα τα στοιχεία της κατανάλωσης και των ρύπων του Mitsubishi Outlander PHEV.

Το υβριδικό μεσαίο SUV της Mitsubishi μπορεί να πετύχει κατανάλωση 1,9 lt/100 km σε μικτό κύκλο και εκπομπές CO2 44 g/km, επιδόσεις που το κατατάσσουν ως το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο στην κατηγορίας, όταν θα λανσαριστεί εμπορικά νωρίς το 2014. 

Η Mitsubishi λέει ότι το Outlander PHEV μπορεί να διανύσει μέχρι 50 km με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, με την αυτονομία του να φτάνει τα 830 km όταν χρησιμοποιείται και ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας.

Το Mitsubishi Outlander PHEV χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρομοτέρ πράλληλα με το θερμικό κινητήρα που το καθένα αποδίδει 80 PS, με τη συνδυασμένη ισχύ να φτάνει τα 220 PS.

Το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει ανώτατη ταχύτητα 120 km/h με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και 170 km/h όταν χρησιμοποιεί το συνδυασμό ηλεκτρομοτέρ και θερμικού κινητήρα.

Το νέο Outlander PHEV προφανώς θα εξελιχτεί σε πολύ σημαντικό μοντέλο για τη Mitsubishi, καθώς η εταιρεία δηλώνει ότι θα ανανεώσει τη στόχευσή της στην παραγωγή SUV και MPV.

Η Mitsubishi δεν έχει μέχρι στιγμής δημοσιοποιήσει πόσα αυτοκίνητα στοχεύει να πουλήσει στην Ευρώπη, αλλά επιβεβαίωσε ότι το Outlander PHEV θα λανσαριστεί στο τέλος του προσεχούς Μαρτίου.

[Πηγή Mitsubishi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube