Φοροελαφρύνσεις $134.000 για τους αγοραστές Tesla S

Φοροελαφρύνσεις $134.000 για τους αγοραστές Tesla S

Το Tesla S ήταν το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της Νορβηγικής αγοράς τον περασμένο Σεπτέμβριο, και όταν διαπιστώνεις πώς επιδοτείται η αγορά του καταλαβαίνεις το γιατί.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας θέλει να προωθήσει τη χρήση ηλεκτρικών Ι.Χ. με κάθε τρόπο και υπολογίζεται ότι κάθε αγοραστής του Tesla S απολαμβάνει φοροελαφρύνσεις που φτάνουν τα $134.000!

Το Tesla S απευθύνεται ούτως ή άλλως σε ευκατάστατους ανθρώπους. Οι αγοραστές του στη Νορβηγία έχουν κατά μέσο όρο ετήσιο εισόδημα $285.000, σχεδόν το διπλάσιο από το γενικό μέσο εισόδημα των πολιτών στις ίδιες περιοχές της χώρας. Και φαίνεται πως με την αγορά του κερδίζουν $134.000 σε φοροαπαλλαγές. Εκτός αυτού κάθε Tesla S απαλλάσσεται από τέλη ταξινόμησης, κυκλοφορεί ελεύθερα στις λεωφορειολωρίδες και μπαίνει δωρεάν στα ferry-boat.

Με τόσα πλεονεκτήματα από τη χρήση του ακούγεται λογική η επιτυχία του Tesla S στη Νορβηγία. Tον περασμένο Σεπτέμβριο, που ξεκίνησε και η λειτουργία των πρώτων σταθμών ταχείας φόρτισης της Tesla στη χώρα, ταξινομήθηκαν 616 Tesla S, νούμερο που αντιστοιχεί στο 5% της νορβηγικής αγοράς αυτοκινήτου. Πάντως και τον Οκτώβριο, που οι παραδόσεις Tesla S εξομαλύνθηκαν (98 αυτοκίνητα), στην πρώτη θέση βρέθηκε ένα άλλο ηλεκτρικό.

[Πηγή: Autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube