H Tesla εγκαθιστά δωρεάν ταχυφορτιστές στην Ευρώπη για τους ιδιοκτήτες Tesla S

H Tesla εγκαθιστά δωρεάν ταχυφορτιστές στην Ευρώπη για τους ιδιοκτήτες Tesla S

Δυναμικό άνοιγμα στην ευρωπαϊκή αγορά από το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των ΗΠΑ .

Mε την αξία της εταιρίας να ανεβαίνει συνεχώς στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η Tesla, μετά και τη δυναμική της παρουσία στα ευρωπαϊκά σαλόνια με το εκπληκτικό Tesla S, άρχισε ήδη να πουλά το αυτοκίνητό της σε χώρες της γηραιάς ηπείρου. Τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά Model S κυκλοφορούν ήδη στη Νορβηγία και έπονται σύντομα και άλλες αγορές.

Η αμερικανική εταιρεία, στην προσπάθειά της να επεκτείνει τόσο τις πωλήσεις όσο και τις υπηρεσίες της προς τους πελάτες, εγκαθιστά με δικά της έξοδα, σταθμούς ταχείας φόρτισης, οι οποίοι θα προσφέρουν εντελώς δωρεάν φόρτιση στους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου της. Ηδη υπάρχουν έξι τέτοιοι σταθμοί στη Νορβηγία και σύντομα θα αποκτήσουν ανάλογους σταθμούς η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Σύντομα το δίκτυο θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στις οποίες θα διατίθεται το Model S.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο χρόνος που απαιτείται για να ταχυφορτιστή ώστε να δώσει το 50% της απαιτούμενης ενέργειας στο αυτοκίνητο είναι 20 λεπτά. Επίσης η Tesla υπόσχεται ότι ο κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου της θα έχει διαθέσιμο έναν ταχυφορτιστή σε απόσταση το πολύ 320 χιλιομέτρων από το σπίτι του. Με δεδομέο ότι η αυτονομία του Tesla S είναι 500 χιλιόμετρα, καταλαβαίνετε ότι πρακτικά κανένας ιδιοκτήτης Tesla S δεν θα κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο από… ρεύμα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube