Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione αποκαταστημένη στο «σπίτι» της [video]

Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione αποκαταστημένη στο «σπίτι» της [video]

Η Ferrari Classiche επιδεικνύει μια πρόσφατα και υπέροχα αποκατεστημένη 250 GT SWB Berlinetta Competizione.

Η διαδικασία αποκατάστασης ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 και ήταν σφόδρα ενδελεχής, καθώς η ιταλική εταιρεία ασχολήθηκε με το μοτέρ, το αμάξωμα, την ανάρτηση, το κιβώτιο και τους άξονες.

Η παραπάνω διαδικασία διήρκεσε 14 μήνες, ενώ το αυτοκίνητο βάφτηκε σε ένα άψογο γκρι χρώμα Pininfarina και το αποτέλεσμα μπορείτε να το θαυμάσετε στις φωτογραφίες.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει και pedigree, καθώς ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο οδηγός Formula 1, Dorino Serafini. O Ιταλός πιλότος μάλιστα είχε ανέβει και στο βάθρο για λογαριασμό της Scuderia στο ιταλικό Grand Prix του 1950 με σασί Ferrari 375 και μοτέρ 375 F1 4.5 V12. O Serafini που σπάνια χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο, πούλησε τη 250 GT SWB Berlinetta Competizione το 1964 στον Ελβετό ζωγάφο René Richard.

Ο Richard στη συνέχεια τράκαρε το αυτοκίνητο και το πούλησε στο Βέλγο οδηγό αγώνων Lucien Bianchi (μακρινός θείος του άτυχου Jules Bianchi) που το επισκεύασε, βάφοντάς το μπλε σκούρο με μαύρο σαλόνι. Λίγο μετά την επισκευή, και ύστερα από το θάνατο του Bianchi (σε δοκιμές στο Le Mans του 1969 με Alfa Romeo T33)  η 250 GT SWB Berlinetta Competizione πουλήθηκε σε έναν άλλο οδηγό αγώνων, τον Jacques Pollet, που το έβαψε γκρι. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε δημοπρασία σε ένα Βέλγο συλλέκτη που το έβαψε κίτρινο.

[Πηγή Ferrari Classiche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube