DieCast: Alfa Romeo T33 Stradale από την AUTOart

DieCast: Alfa Romeo T33 Stradale από την AUTOart

Μόνο 18 κομμάτια από αυτήν την υπέροχη Alfa κατασκευάστηκαν συνολικά. Η AUTOart έβγαλε αρκετά παραπάνω, αλλά με τον προσήκοντα σεβασμό και την ανάλογη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Με την ονομασία Stradale, η Alfa Romeo χαρακτήριζε τα τροποποιημένα αγωνιστικά αυτοκίνητά της που μπορούσαν να πάρουν άδεια για χρήση στο δρόμο.

Η Τ33 Stradale παρουσιάστηκε στην έκθεση σπορ αυτοκινήτων στη Monza τον Σεπτέμβριο του 1967, αλλά την επίσημη πρεμιέρα την έκανε στο Salone dell’ Automobile di Torino, το ίδιο έτος. Ήταν βασισμένη στην αγωνιστική Autodelta Alfa Romeo Tipo 33, σε σχέδιο του Franco Scaglione και κατασκευασμένη από την καροτσερία Marazzi.

Η Τ33 Stradale φορούσε αλουμινένιο αμάξωμα, στηριγμένο πάνω σε ένα επίσης αλουμινένιο σωληνωτό σασί. Μόνο 18 κομμάτια κατασκευάστηκαν και ήταν όλα χειροποίητα 100%, με αποτέλεσμα κανένα να μην είναι απολύτως όμοιο με το άλλο.

Πάντως το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους ήταν οι πόρτες-πεταλούδα, που άνοιγαν προς τα επάνω. Κάτω από το καπό κρυβόταν ένας δίλιτρος V8 με 230 PS για την έκδοση δρόμου.

Η Τ33 Stradale ήταν ό,τι πιο ακριβό μπορούσε να αγοράσεις σε τέσσερις τροχούς το 1968, με την τιμή της να φτάνει τις 9.750.000 λιρέτες, τη στιγμή που μια Lamborghini Miura στοίχιζε 7.700.000 λιρέτες.

Από το σφυρήλατο αλουμίνιο στο DieCast
Εξίσου όμορφο με το πραγματικό μοντέλο είναι και η Alfa Romeo T33 Stradale που παρουσιάζει σε κλίμακα 1:18 η AUTOart. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, η προσοχή στις λεπτομέρειες ενδελεχής και η βαφή άριστη με στιλπνότητα και χωρίς ίχνος μπιμπικιού.

Τόσο ο κινητήρας όσο και το σαλόνι είναι ακριβέστατα αντίγραφα των πραγματικών, με ξεχωριστά τμήματα βαμμένα με διαφορετικά χρώματα και την εικόνα και αίσθηση του δέρματος έντονη στο σαλόνι.

Τα ανοιγόμενα τμήματα εφαρμόζουν εξαιρετικά με τέλειο τριμάρισμα και χωρίς κρεμάσματα, κάτι που επιτρέπει στις πόρτες να παραμένουν σε ανοικτή θέση, εντυπωσιάζοντας το συλλέκτη. Οι ζάντες είναι γνήσιες Campagnolo, ντυμένες με λάστιχα εποχής και οι λεπτομέρειες δεν λείπουν ούτε από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Ένα εξαιρετικό κομμάτι για τη συλλογή σας, που χρειάζεται να το κρατάτε μακριά από… παιδικά χέρια!

Τι λέει το DRIVE
Μας αρέσει  
Η ποιότητα κατασκευής και οι πολλές λεπτομέρειες
Δεν μας αρέσει
Η υψηλή, αλλά δικαιολογημένη τιμή
Κλίμακα 1:18
Μήκος 22 cm
Εταιρία AUTOart
Υλικό DieCast
Κατασκευή Κίνα
Τιμή €185
Για τις ακριβείς τιμές επικοινωνείτε με τον πωλητή

Το βρήκαμε
Σταθμός 222, 222ο km EO Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Στυλίδα, τηλ.: 2238 024 914

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube