Διευρύνεται το δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla στην Ευρώπη

Διευρύνεται το δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla στην Ευρώπη

Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε τις οκτώ ευρωπαϊκές τοποθεσίες στις οποίες μόλις εγκαινιάστηκαν ταχυφορτιστές της.

Το πλάνο της Tesla για εγκατάσταση ταχυφορτιστών και στην Ευρώπη προχωράει κανονικά. Αυτή τη βδομάδα εγκαινιάζονται οι Superchargers που θα επιτρέψουν στους Ευρωπαίους ιδιοκτήτες του Tesla Model S να ταξιδεύουν από την Ολλανδία ως την Ελβετία, μέσω Γερμανίας και Αυστρίας.

Η Tesla έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο το 50% των κατοίκων της Γερμανίας θα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 320 km από έναν ταχυφορτιστή, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να ισχύει το ίδιο για ολόκληρη τη χώρα. Αυτή τη βδομάδα εγκαινιάζει τους τέσσερις πρώτους Superchargers της Γερμανίας, μαζί με άλλους δύο στην Ολλανδία και από έναν στην Αυστρία και την Ελβετία.



Δημιουργείται έτσι ένα δίκτυο που εξυπηρετεί το Μόναχο, τη Στουτγάρδη, τη Φρανκφούρτη και την Κολονία, ενώ συνδέει τη ραχοκοκκαλιά της Γερμανίας με το Ίνσμπρουκ και τη Ζυρίχη προς τα νότια και το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες προς τα βορειοδυτικά. Η Tesla δεν θα μπορούσε ποτέ να ελπίζει σε πωλήσεις 10.000 Model S στη Γερμανία αν δεν έδινε τέτοιες δυνατότητες μετακίνησης πέρα από το σημείο που τελειώνει η αυτονομία ενός ηλεκτρικού.

Έτσι, μαζί με τους έξι προϋπάρχοντες ταχυφορτιστές στη Νορβηγία, μια αγορά όπου η Tesla γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία, ο συνολικός αριθμός τους σε ευρωπαϊκό έδαφος φτάνει σήμερα τους 14 (και 68 στις Η.Π.Α.). Η χρήση τους γίνεται από τους ιδιοκτήτες του Tesla Model S χωρίς καμία χρέωση, οπότε μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για το ρεύμα που καταναλώνουν. Οι Superchargers φτάνουν τις μπαταρίες του Tesla S στο 50% της φόρτισής τους μέσα σε μόλις 20', και στο 80% σε περίπου 40'.

Αναρωτιέται μήπως κανείς πότε θα εγκατασταθούν Tesla Superchargers και στην Ελλάδα;

[Πηγή: Tesla]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube