Musk: Θα πουλήσουμε 10.000 Tesla Model S στη Γερμανία το 2014

Musk: Θα πουλήσουμε 10.000 Tesla Model S στη Γερμανία το 2014

Στόχο την πώληση 10.000 Model S στη γερμανική αγορά έβαλε η Tesla Motors, αναπτύσσοντας το δικό της δίκτυο φόρτισης και σημαντική αντιπροσώπευση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors στοχεύει να πετύχει ετήσια πώληση 10.000 αυτοκινήτων στη Γερμανία μέχρι το 2015, καθώς εγκαθιστά δική της υποδομή και δίκτυο σταθμών φόρτισης, δήλωσε ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε γερμανική εφημερίδα.

«Έχω εμπιστοσύνη στο Γερμανό καταναλωτή», επεσήμανε ο Musk σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag.
«Οι σταθμοί μας ταχείας φόρτισης θα καλύψουν μέχρι τον Μάρτιο του 2014 περίπου τη μισή Γερμανία και όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναμένει 25 αντιπρόσωποι Tesla να ανοίξουν εμπορίες στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2014.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων της εταιρείας, το Tesla Model S, πωλείται στην Ευρώπη ήδη από τον Αύγουστο και κατόρθωσε να γίνει το μοντέλο με τις ψηλότερες πωλήσεις στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση το VW Golf.



Ακόμη όμως και αν οι πωλήσεις του Model S πιάσουν τα 10.000 αυτοκίνητα, το μερίδιο της Tesla θα είναι μόλις το 0,3% της αγοράς στη Γερμανία. Οι αναλυτές του γερμανικού συνδέσμου αυτοκινητοβιομηχανιών VDA εκτιμούν ότι οι εφετινές πωλήσεις θα κινηθούν ανάμεσα στα 2,9-3,0 εκατ. αυτοκίνητα, από 3,08 το 2012, και υπολογίζουν ότι θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και στα επόμενα χρόνια.

Το Model S κοστίζει σήμερα στη Γερμανία €71.400 σύμφωνα με το website της εταιρείας. Και η Tesla αυτή τη στιγμή εξελίσσει την τρίτη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα λανσάρει μέχρι το 2017 και υπολογίζει την τιμή μονάδας να πέσει στα €22.000 έως €25.000.



Εντωμεταξύ, την Τετάρτη που μας πέρασε, η Tesla ανακοίνωσε ότι προσέλαβε ως αντιπρόεδρο του προγράμματος των αυτοκινήτων τον πρώην αντιπρόεδρο της Mac hardware engineering στην Apple, Doug Field, που ξεκίνησε την καριέρα του στη Ford.

«Ο Doug έχει επιδείξει το ηγετικό και τεχνικό ταλέντο του να εξελίσσει και να διαθέτει εντυπωσιακά προϊόντα, περιλαμβανομένου ότι θεωρείται ευρέως ο καλύτερος στους υπολογιστές στον κόσμο», είπε ο Elon Musk. «Η συνδυασμένη εμπειρία του Doug στα ηλεκτρονικά και στην παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία τον καθιστά σημαντική προσθήκη στην ομάδα μας», κατέληξε. Ο Field πρόσφατα ήταν υπεύθυνος για τα τελευταία MacBook Air, MacBook Pro και iMac.

[Πηγή Automotive News Europe, Tesla Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube