Έτσι φτιάχνεται το Opel Ampera-e [videos]

Έτσι φτιάχνεται το Opel Ampera-e [videos]

Η Opel μας δείχνει πώς κατασκευάζει το Ampera-e, τον αμιγώς ηλεκτρικό αντικαταστάτη του range-extended Ampera, με αυτονομία 520 km.

H Opel ανεβάζει στροφές στον τομέα των EV με το νέο Ampera-e, ένα αυτοκίνητο με τεράστια συστοιχία μπαταριών που καταλαμβάνει όλο το μήκος και το πλάτος του αυτοκινήτου.

Μπορεί ίσως για άλλες περιοχές της υδρογείου να ακούγεται χωρίς νόημα, αλλά για τη Γηραιά Ήπειρο είναι ότι πιο κοντά στην τέλεια λύση για τις αστικές ΙΧ μεταφορές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κοστίζει παραπάνω από μια BMW i3, αλλά τα 520 km βάζουν τέλος στο άγχος της αυτονομίας για πολυήμερη αυτάρκεια είτε επιτρέποντας πολύ μεγάλες διαδρομές χωρίς την ανάγκη φόρτισης.

Σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, οι μηχανικοί της Opel υπολογίζουν ότι το Ampera-e μπορεί να διανύσει ένα συνδυασμό 380 km ανά φόρτιση της μπαταρίας. Η αλήθεια είναι ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές παρουσιάζουν καλύτερες και πιο ισχυρές μπαταρίες για τα EV τους. Ωστόσο, αυτή του Ampera-e παραμένει η μεγαλύτερη με 60 kWh.

Τα νούμερα αυτά μας δείχνουν ότι το Ampera-e είναι αποδοτικότερο στον τρόπο που χρησιμοποιεί την μπαταρία του σε σχέση με το Tesla Model S. Κάτι ιδιαίτερα δελεαστικό για το γερμανικό αυτοκίνητο, κι ας μην μπορεί να κατατροπώσει στις ευθείες τα σούπερκαρ όπως κάνει το Tesla. Η Opel αναφέρει ότι η ισχύς και η ροπή του ηλεκτρομοτέρ της είναι το αντίστοιχο των 204 PS και 36,7 kgm. Και παρόλο που αυτό βρίσκεται μέσα σε ένα βαρύ ατσάλινο «κουτί», χρειάζεται 3,2” για να πιάσει τα 50 km/h από στάση και φτάνει τα 7,3” για να πιάσει τα 100 km/h. H τελική ταχύτητα του Ampera-e περιορίζεται στα 150 m/h προς χάριν της αυτονομίας. Αλλά σαφώς ένας αντίστοιχα με το αυτοκίνητο αποδοτικός οδηγός, δεν θα πρέπει να ανεβαίνει τόσο ψηλά αν θέλει να πάρει το μάξιμουμ της δυνατότητας στην αυτονομία από την μπαταρία του.

«Με το Ampera-e φέραμε στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πλήρως προσαρμοσμένο στην καθημερινή χρήση. Δεν πρόκειται για μια οικολογική πολυτέλεια, ούτε για γκάτζετ ούτε μόνο για ένα δεύτερο αυτοκίνητο. Η Opel δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι επίσης επιτεύξιμη για πολύ ευρύτερο κοινό, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία», είπε ο δρ. Karl-Thomas Neumann, διευθύνων σύμβουλος της Opel.

Όπως και το αδελφό του αυτοκίνητο, το Chevrolet Bolt EV, το Opel Ampera-e κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Orion της General Motors, στο Michigan.

Δείτε λοιπόν από εκεί κομμάτια από τη διαδικασία παραγωγής του στα video που ακολουθούν.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube