Θρυλικά λατρεμένα homologation specials σε κομβόι [video]

Θρυλικά λατρεμένα homologation specials σε κομβόι [video]

Ονειρικό κομβόι με τις εκδόσεις δρόμου των πιο αγαπημένων αγωνιστικών ράλι και πίστας.

Η ανάγκη έκδοσης έγκρισης τύπου για αγώνες υποχρεώνει τους κατασκευαστές να βγάζουν εκδόσεις δρόμου των αγωνιστικών τους αυτοκινήτου.

Συνήθως η παραγωγή είναι περιορισμένη. Και τα αυτοκίνητα που έχουν προκύψει από αυτή την ανάγκη είναι μερικά από τα καλύτερα σπορ μοντέλα που έχει γνωρίσει ο πλανήτης. Η σπανιότητα που εξασφαλίζει το γεγονός ότι έχουν παραχθεί σε πολύ λίγα αντίτυπα υπερτονίζει την αξία τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να απολαύσουμε μερικά από τα καλύτερα homologation specials, όπως συνηθίζουμε να τα λέμε, από την δεκαετία του ’70 και του ’80. Εκδόσεις δρόμου αγωνιστικών από τα ράλι, το DTM και άλλες κατηγορίες αγώνων Τουρισμού.

Πρόκειται εν ολίγοις για το γκαράζ των ονείρων. Κρύβει θησαυρούς όπως η Lancia Stratos, η 037 και η S4, η BMW M1, η Mercedes-Βenz 190 2.5-16 EVO II και η Porsche 924 GTS. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν αρκούνται απλώς στο να τα κοιτάζουν. Τα οδηγούν και καταγράφουν την εμπειρία τους σε βίντεο. Για να τα απολαύσουμε και εμείς και να ζηλεύουμε.

[Πηγή RoT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube