Τα πρωτότυπα του Bertone ποζάρουν μέσα στο σπίτι τους

Τα πρωτότυπα του Bertone ποζάρουν μέσα στο σπίτι τους

Οι φωτογραφίες του Benedict Redgrove αναδεικνύουν την ομορφιά των πρωτοτύπων του Bertone μέσα στο χώρο στον οποίο δημιουργήθηκαν.

Η συγκεκριμένη συλλογή φωτογραφιών δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του περιοδικού Wallpaper. Ο φωτογράφος Benedict Redgrove είχε κληθεί να απαθανατίσει τα πρωτότυπα του Bertone μέσα στις εγκαταστάσεις του οίκου αρκετά χρόνια πριν την πτώχευσή του, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ο Redgrove θέλησε να αναδείξει τα αυτοκίνητα παράλληλα με την αρχιτεκτονική του χώρου και τα γεωμετρικά σχήματα που τα χαρακτηρίζουν. «Μου είχαν επιτρέψει να μετακινήσω τα αυτοκίνητα σε τμήματα του εργοστασίου που αναδείκνυαν τον σχεδιασμό τόσο του οχήματος όσο και του κτιρίου», δήλωσε. Τον άφησαν μάλιστα να οδηγήσει τη Lancia Stratos Zero του 1970.

Η Lancia Stratos Zero είχε παρουσιαστεί πριν από τη γνωστή Lancia Stratos, η οποία επίσης αποτελεί έργο του Bertone. Έχει συνολικό ύψος 90 cm και οι δύο επιβάτες μπαίνουν στην καμπίνα από πάνω, ανοίγοντας το σχεδόν επίπεδο παρμπρίζ της, αφού πόρτες δεν υπάρχουν. Ο ίδιος ο Redgrove περιγράφει την εμπειρία «σαν να κάθεσαι σε ένα χρυσό κινούμενο θερμοκήπιο».

Στις όμορφες φωτογραφίες βλέπουμε ακόμα την πράσινη Alfa Romeo Carabo του 1968, τη Lamborghini Μarzal του 1967, ένα τετραθέσιο με διάφανες πόρτες τύπου gullwing, και τη Lamborghini Bravo του 1974, ένα supercar που επηρέασε τον σχεδιασμό τόσο της Countach όσο και της αρκετά μεταγενέστερης Diablo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί αρκετά παλιότερα. Τα παραπάνω πρωτότυπα, μαζί με άλλα αυτοκίνητα του Bertone, είχαν αλλάξει χέρια σε δημοπρασία της RM Auctions το 2011. Τρία χρόνια πριν από σήμερα και πολύ πριν την πτώχευση του σχεδιαστικού οίκου στις αρχές του 2014.

[Πηγή: designboom / Φωτογραφίες: Benedict Redgrove]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube