Σινεμά & Αυτοκίνητο: Vanishing point [official trailer video]

Σινεμά & Αυτοκίνητο: Vanishing point [official trailer video]

«Αυτό είναι το μάξιμουμ ταξίδι με τη μάξιμουμ ταχύτητα». Με αυτά τα λόγια κλείνει το official trailer του Vanishing point.

Έτος Vanishing point, 1971 Σκηνοθέτης Richard C. Sarafian Σταρ Dodge Challenger R/T ’70 Ηθοποιοί Barry Newman, Cleavon Little, Dean Jagger, Charlotte Rampling Διάρκεια 1h 47’ Ελληνικός τίτλος Σαν Φρανσίσκο, ώρα Μηδέν

Υπόθεση
Ο Kowalski (Newman) ξεκινά με ένα Dodge Challenger 1970 από το Colorado για να το παραδώσει στο San Francisco και βάζει στοίχημα ότι θα το μπορέσει σε λιγότερο από 15 ώρες. Ένας τυφλός DJ τον καθοδηγεί ραδιοφωνικά στο κυνηγητό του με την Αστυνομία.

Πρέπει να ξέρετε Ταινία διαποτισμένη με το πνεύμα αντίστασης κατά της Αρχής που χαρακτήριζε τη μετά-Βιετνάμ περίοδο. Ο Kowalski επιλέγει να σκοτωθεί αντί να συλληφθεί.
Ο ήχος από το Dodge Challenger του ’70 σε κάποιες σκηνές είναι από τη Shelby Mustang GT390 του ’68 από το Bullitt.
Το αυτοκίνητο που στο τέλος διαλύεται πάνω στις μπουλντόζες δεν είναι Challenger, αλλά Chevrolet Camaro 1967.
Για να πάρετε μια τάξη μεγέθους της απόστασης από το Denver του Colorado έως το San Francisco της California, αυτή είναι κοντά στα 2.100 km. Που σημαίνει ότι ο Kowalski έπρεπε να πετύχει μ.ω.τ. κάτι λιγότερο από 140 km/h!
Το ριμέικ της ταινίας γυρίστηκε το 1997 με τον Viggo Mortensen στο ρόλο του Kowalski.

Tι λέει το DRIVE
Για τους σινεφίλ το Vanishing point μάλλον δεν αξίζει δεκάρα. Μια ταινία cult με το πνεύμα ελευθερίας της μετά-Woodstock εποχής. Εκατό λεπτά θεαματικής καταδίωξης από κορυφαίους κασκαντέρ, με φόντο την -αγνή ακόμα- έρημο. Τη λατρεύουμε και την κατατάσσουμε ανάμεσα στις πέντε καλύτερες car chase movies.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube