Σαν σήμερα: Το 1969, ο John DeLorean αναλαμβάνει επικεφαλής της Chevrolet

Σαν σήμερα: Το 1969, ο John DeLorean αναλαμβάνει επικεφαλής της Chevrolet

Την 1η Φεβρουαρίου του 1969, ο John DeLorean ονομάζεται διευθύνων σύμβουλος της Chevrolet.

Ο DeLorean, γένημμα θρέμμα του Detroit και από τις πιο ανορθόδοξες προσωπικότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας, σκαρφάλωσε γρήγορα στην κλίμακα της ιεραρχίας της Pontiac, όπου πρωτοστάτησε στα επιτυχημένα μοντέλα GTO και Grand Prix.

Ως γενικός διευθυντής της Chevrolet, ο DeLorean πούλησε τον αριθμό-ρεκόρ των 3.000.000 αυτοκίνητων και φορτηγών το 1973.

Φιγουράροντας ως κορυφαίος υποψήφιος για την προεδρία της General Motors, ο DeLorean αποχώρησε από τη Chevrolet στο τέλος του 1973 για να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Προέβλεψε δε και με κάποια αυθάδεια ότι θα «δείξει [στην GM] πώς φτιάχνονται τα αυτοκίνητα». Ο DeLorean κατάφερε να εξασφαλίσει σχεδόν $200 εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει τη νέα του επιχείρηση, την DeLorean Motor Company. Κεφάλαιο που προήλθε από τη βρετανική κυβέρνηση, καθώς και από διασημότητες, συμπεριλαμβανομένων του Johnny Carson και του Sammy Davis του νεώτερου.



Ο DeLorean άνοιξε ένα εργοστάσιο στο Dunmurry στη Βόρειο Ιρλανδία και το 1981 άρχισε να κατασκευάζει το σπορ αυτοκίνητο των ονείρων του, το DMC-12, το οποίο σε πείσμα του τιμάριθμου κόστιζε $25.000. Ωστόσο, και παρά το υψηλό ενδιαφέρον για το φουτουριστικό αυτοκίνητο, η εταιρεία αντιμετώπισε σύντομα οικονομικά προβλήματα. Αρνούμενος να εγκαταλείψει το πρότζεκτ, ο DeLorean, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια, κατηγορήθηκε για εκβιασμό και διακίνηση ναρκωτικών. Το 1982, ύστερα από την καταγραφή του σε φιλμ να προσπαθεί να κλείσει συμφωνία για αγορά κοκαΐνης αξίας 24 εκατ. δολαρίων, ο DeLorean συνελήφθη με τις κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών και για ξέπλυμα χρήματος.

Αργότερα μια ομοσπονδιακή επιτροπή αποφάσισε ότι ο DeLorean είχε πέσει θύμα παγίδευσης και έτσι απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά, η καριέρα και η φήμη του DeLorean είχαν ήδη καταστραφεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube