Το πρώτο διαφημιστικό Hot Wheels στην Ιστορία [video]

Το πρώτο διαφημιστικό Hot Wheels στην Ιστορία [video]

Γενιές μέχρι σήμερα εκπαιδεύονται και πλουτίζουν τις αυτοκινητικές γνώσεις τους από την τέχνη των Hot Wheels. Εδώ και 50 χρόνια.

Κάποιοι νεότεροι από μένα έπαιζαν με αυτά ως παιδιά -δεν τα πρόλαβα, αλλά «έφερνα» απ’ «έξω» Matchbox. Σήμερα όμως παίζω με αυτά με τα παιδιά. Και τα αγοράζω στα παιδιά.

Κυρίως αμερικανικά μοντέλα που είναι τα αγαπημένα μου. Μιλάμε φυσικά για τα Hot Wheels. Αυτά τα μικρά αυτοκινητάκια, από μέταλλο και πλαστικό, πλατφόρμες ανείπωτης χαράς για τα πιτσιρίκια, αρσενικού συνήθως γένους. Αλλά και για τους μεγαλύτερους.

Και υπάρχει μια φιλοσοφία, μια βιοθεωρία πίσω από τα λιλιπούτεια αυτοκινητάκια. Προσέξτε! Κανένας δεν αναφέρεται σε αυτά ως «παιχνίδια». Είναι πάντα «αυτοκινητάκια». Πιστά ή κατά το δυνατόν πιστά αντίγραφα υπό κλίμακα των πραγματικών, αποτελούν εκπαιδευτικό και εγκυκλοπαιδικό εργαλείο. Το πρώτο διότι αυτά, τα αξεσουάρ και πίστες τους μαθαίνουν στα παιδιά τη βαρύτητα, την ταχύτητα, τη δύναμη… Και εγκυκλοπαιδικό, καθώς τόσες μάρκες και τόσα μοντέλα περνούν στον εγκέφαλό τους μέσα από το παιχνίδι. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο γιος μου αναγνωρίζει στο δρόμο, τα ίδια αυτοκίνητα που παίζει στο σπίτι. Κι ακόμη περισσότερο που ξέρει ποια είναι η Buick Century, το Ford Ranchero, το Chevrolet El Camino ή που αναγνωρίζει ότι το πρωτότυπο Ford Mustang I είναι ο γεννήτορας της Ford Mustang κι ας δείχνουν τόσο διαφορετικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι μοιάζει μια συλλογή Hot Wheels αξίας $1 εκατ. [video]

Ε! Όλα αυτά συμβαίνουν στο μαγικό κόσμο των Hot Wheels. Οι συλλέκτες, όπως ο φίλος μου o Σπύρος, γραφιάς κλασικών αυτοκινήτων στο drive.gr, μπορεί να με χλευάσει ως διακεκριμένος συλλέκτης. Αλλά εδώ μιλάμε για μοντέλα-παιχνίδια. Που τρακάρουν, γδέρνονται, πέφτουν από το μπαλκόνι, βουτούν στη θάλασσα και καμιά φορά ο κάδος του πλυντηρίου τα «γυρίζει» βιολογικά. Χώρια μπορεί να έχουν στριμωγμένο στην καμπίνα κάποιο σκύλο Playmobil που πήρε σβάρνα και το τιμόνι ή μια… τσίχλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Snowkhana 5: Κάν’ το όπως ο Ken Block, υπό κλίμακα [video]

Προς τιμήν των Hot Wheels λοιπόν, της τέχνης Hot Wheels, ανεβάζουμε το πρώτο διαφημιστικό σποτ τους, εν έτει 1968. Και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπαραπονεθώ που νυχτιάτικα κοντεύω να μετρήσω τις σκάλες, πατώντας πάνω σε Chevrolet Bel Air Impala Convertible του ’58. Είναι εκπαιδευτικό!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube