Ferrari Enzo: Up close and personal με την πρώην του Tommi Hilfiger

Ferrari Enzo: Up close and personal με την πρώην του Tommi Hilfiger

Η Ferrari Enzo που ανήκε στον διάσημο σχεδιαστή μόδας είναι σε κατάσταση βιτρίνας και πιο επιθυμητή από ποτέ, όπως φαίνεται σε αυτές τις 25 φωτογραφίες.

Η εταιρεία Tommy Hilfiger ιδρύθηκε το 1985 και σταδιακά έγινε μία από τις πλέον πετυχημένος στον χώρος της μόδας. Σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες. Ο ιδρυτής της, o σχεδιαστής Tommi Hilfiger μπορούσε έτσι να εκφράζει το πάθος του για εξωτικά αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη Ferrari Enzo είχε ξεχωριστή θέση στην συλλογή του.

Μόνο 400 αντίτυπα είχαν κατασκευαστεί από την F60, όπως ήταν ο εσωτερικός κωδικός της Enzo. Η τελευταία μάλιστα είχε γίνει δώρο στον Πάπα το 2005. Το αυτοκίνητο του Tommy Hilfiger είναι μοντέλο του 2003 και έχει στο οδόμετρο μόλις 5.800 km. Όπως καταλαβαίνει κανείς, έχει περάσει το μεγαλύτερο διάστημα αυτών των 13 χρόνων σε σαλόνια παρά στο δρόμο.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Το αυτοκίνητο θα πουληθεί σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στην Arizona των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2017. Όπως φαίνεται και τις φωτογραφίες, το δέρμα στα καθίσματα είναι σαν να μην έχει καθίσει ποτέ άνθρωπος. Το τιμόνι σαν να μην το έχει αγγίξει χέρι. Στην κάθε του λεπτομέρεια το αυτοκίνητο δείχνει σαν να βγήκε χθες από το εργοστάσιο του Maranello. Η Enzo ήταν ένας σπουδαίος συνδυασμός της παράδοσης της Ferrari και της τεχνολογίας που εκείνη την εποχή σάρωνε τα πάντα στην F1 με τον Michael Schumacher. Άλλωστε, παρουσιάστηκε το 2002, τη χρονιά που ο Γερμανός νίκησε σε 11 Grand Prix.

Ακόμη και σήμερα δείχνει εξωτική, και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, παρότι το τελευταίο διάστημα έχουμε δει δημιουργίες όπως η LaFerrari, η McLaren P1 και η 918 Spyder της Porsche. Ήταν σχεδιασμένη από τον Ken Okuyama και ο οποίος τότε εργαζόταν για τον οίκο Pininfarina. Και έπαιρνε κίνηση από τον 6λιτρο ατμοσφαιρικό V12 Tipo F140, με απόδοση 660 PS στις 7.800 rpm.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube