Προς πώληση η πιο ξεχωριστή Ferrari Enzo [video]

Προς πώληση η πιο ξεχωριστή Ferrari Enzo [video]

Αυτή η Ferrari Enzo που πωλείται σε μια έκθεση μεταχειρισμένων στις ΗΠΑ είναι μοναδική. Μπορείτε να φανταστείτε γιατί;

Η Ferrari Enzo είναι ούτως ή άλλως ένα σπάνιο αυτοκίνητο, αφού κατασκευάστηκαν μόνο 400. Όμως η συγκεκριμένη είναι ακόμα πιο ξεχωριστή.

Βλέπετε εκεί γύρω στο 2003, όταν κυκλοφόρησε η Ferrari Enzo, δεν ήταν της μόδας το αμάξωμα ενός supercar να μένει άβαφο, έτσι ώστε να φαίνονται με γυμνό μάτι τα ανθρακονήματα από τα οποία έχει κατασκευαστεί. Τακτική που ακολουθούν πλέον αρκετοί κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων για μερικά από τα κορυφαία μοντέλα τους όπως η Pagani, η McLaren, η Koenigsegg κ.ά. Ο πρώτος ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Enzo ήθελε κάτι αντίστοιχο, οπότε έπρεπε να αυτοσχεδιάσει.

Για να αναδείξει τα ανθρακονήματα του αμαξώματος δεν απευθύνθηκε βέβαια στο φαναρτζίδικο της γειτονιάς του, αλλά στην Carrozzeria Zanasi. Μια εταιρία που εδρεύει στο Maranello και από το 1964 αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Ferrari, υπεύθυνο για τη βαφή πολλών καινούργιων αυτοκινήτων της φίρμας αλλά και την αναπαλαίωση ιστορικών μοντέλων της, μέσω του Ferrari Classiche. Η Carrozzeria Zanasi δέχτηκε την πρόκληση, κι έτσι προέκυψε η Carbon Enzo.

Η συγκεκριμένη Ferrari Enzo αρχικά ήταν κόκκινη (Rosso Corsa) με μαύρο δέρμα στο εσωτερικό, και με ορατά ανθρακονήματα στα σημεία που υπάρχουν σε κάθε Enzo: στην κεντρική κονσόλα του ταμπλό, πάνω από τον κινητήρα, πάνω από τους θόλους των πίσω τροχών κ.λπ. Η Carrozzeria Zanasi άφησε τα ανθρακονήματα να φαίνονται σε ολόκληρο το αμάξωμα, και έδωσε κόκκινη απόχρωση στα σημεία που ήδη ήταν ορατά από το εργοστάσιο. Στο εσωτερικό, το μαύρο δέρμα αντικαταστάθηκε από κόκκινη alcantara.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο «σφυρί» απίστευτη συλλογή 23 αυτοκινήτων με αξία €58 εκατ. [video]

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο πετυχημένο που ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Luca di Montezemolo, αποφάσισε να προσφέρει επίσημα το φινίρισμα γυμνών ανθρακονημάτων μέσω του προγράμματος Tailor-Made της φίρμας. Άλλωστε πληροφορίες θέλουν τον αρχικό ιδιοκτήτη της Carbon Enzo τώρα έχει μια λευκή LaFerrari με μπλε carbon λεπτομέρειες, φτιαγμένη από την ίδια τη Ferrari.

Η Carbon Enzo έχει διανύσει συνολικά λιγότερα από 3.200 μίλια (5.200 km), και σήμερα διατίθεται προς πώληση στην Exotic Motors Midwest.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube