Η Hagerty ανακατασκευάζει ένα μοτέρ Chrysler FirePower V8 σε 5’ [video]

Η Hagerty ανακατασκευάζει ένα μοτέρ Chrysler FirePower V8 σε 5’ [video]

Μια πλήρης ανακατασκευή κινητήρα κλασικού αυτοκινήτου μπορεί να πάρει εβδομάδες, ακόμα και μήνες, στα χέρια έμπειρων μαστόρων.

Δεν έχετε τόσο χρόνο; Και ποιος έχει; Οπότε, ορίστε ένα 5λεπτο video που συνθέτει την πλήρη ανακατασκευή που πήρε δέκα μήνες στην ομάδα της Hagerty Classic Cars και άπειρες εργατοώρες για να ολοκληρωθεί.

Είναι η δεύτερο αγαπημένο μας video του είδους από τον Hagerty, με πρώτο entry όταν έλυσε, επισκεύασε και ξαναμοντάρισε ένα Chevrolet small block V8 για να γιορτάσει τα 60χρονα του μοτέρ.

Ο κινητήρας αυτού του σημερινού video είναι ένας Chrysler FirePower V8, η πρώτη γενιά του διάσημου μοτέρ που  σήμερα γνωρίζουμε ως Hemi. Από την αρχή μέχρι το τέλος του, αυτό το εξουθενωτικό στην κυριολεξία κλιπάκι καλύπτει ατελείωτα παξιμάδια, βίδες μπουζόνια, άξονες, μπιέλες και βαλβίδες που αφαιρούνται κατά την αποσυναρμολόγηση και πρέπει να ξαναμπούν όλα στη θέση τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έσπασαν ταμεία οι δύο Plymouth Hemi 'Cuda Convertible [video]

Έχουμε ακόμη την ευκαιρία να δούμε τον καθαρισμό, το γυάλισμα και τη λίπανση, καθώς το τιμ δένει το μοτέρ, ταυτόχρονα με κάποιες νέες συγκολλήσεις στο χέρι για τα τις νέες κάστομ πολλαπλή εξαγωγής και εξάτμιση. Και αξίζει ακόμη να δείτε τη μοναδική πολλαπλή εισαγωγής του V8 –παρέα με τα τρία νέα, απαστράπτοντα καρμπιρατέρ.

Στα τέσσερα περίπου λεπτά, το video καταφέρνει να μας ενσταλάξει την εμπιστοσύνη για κάποιους συνοικιακούς μάστορες που σκέφτονται, «θα φορέσω το μοτέρ πάνω ύστερα από το μεσημεριανό και πάντως πριν από το βραδινό. Δεν θα σας χαλάσουμε λέγοντας το τέλος, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πριν δείτε όλο το video ότι, ΔΕΝ μπορείτε να ανακατασκευάσετε έναν κινητήρα σε πέντε λεπτά.

[Πηγή Hagerty μέσω Motorauthority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube