Έσπασαν ταμεία οι δύο Plymouth Hemi 'Cuda Convertible [video]

Έσπασαν ταμεία οι δύο Plymouth Hemi 'Cuda Convertible [video]

Δύο Plymouth Hemi 'Cuda Convertible από τις έντεκα που υπάρχουν συνολικά στον κόσμο πωλήθηκαν σε δημοπρασία η καθεμία τους πάνω από δύο εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη δημοπρασία της Mecum ξεκίνησε στο Kissimmee της Florida πριν από δύο εβδομάδες και να περατώθηκε την Κυριακή που μας πέρασε. Το άθροισμα των πλειοδοσιών έφτασε τα €85 εκατ.

Η δημοπρασία και η εξέλιξή τους σαφώς και μας ενδιαφέρουν, καθώς εκεί αναμέναμε να δούμε τι τιμή θα έπιαναν δύο Plymouth Hemi Cuda Convertible (όσον κι αν φαίνεται παράξενο λόγω σπανιότητας που βρέθηκαν μαζί), αλλά και η Dodge Charger Daytona του 1969 που βρέθηκε σε αχυρώνα.

Οι μόλις έντεκα τον αριθμό κόνβερτιμπλ E-body Barracuda κατασκευάστηκαν από την Plymouth το 1970 και ’71. Φορούσαν το θρυλικό μοτέρ 426 Hemi που στη στριτάδικη detuned έκδοσή του, μιας και πρόκειται για αγωνιστικό μοτέρ, απέδιδε μέγιστη ισχύ 430 PS -μην το μπερδέψετε με το 426 RB (Raised Engine).

Ένας V8 που ήταν τεφαρίκι για τον κόσμο των muscle cars, λόγω του περιορισμένου αριθμού του και την απόφαση της Chrysler το 1971 να διακόψει τη χρήση του 426 Hemi στα αυτοκίνητα παραγωγής. Οπότε, ήταν αναμενόμενο και τα αυτοκίνητα να ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ το καθένα.



Η κίτρινη Plymouth Hemi Cuda Convertible, μοντέλο του ’70 πωλήθηκε για €2.450.000 και ήταν το πιο ακριβό αυτοκίνητο της δημοπρασίας. Οπότε, η τιμή του λευκού μοντέλου του 1971 που έπιασε τα €2.107.000 δεν αποτέλεσε έκπληξη και ούτε πως ήταν το δεύτερο ακριβότερο μοντέλο που κατακύρωσε της σφυρί της Mecum.

Το άλλο αστέρι της δημοπρασίας, η Dodge Charger Daytona 1969 που είχε βρεθεί σε ένα αχυρώνα σε τραγική κατάσταση διέψευσε τις προβλέψεις. Με ανυπολόγιστο κόστος αποκατάστασης, η τιμή των μόλις €82.500 που πέτυχε οφείλεται μόνο και μόνο στη σπανιότητά της. Σε κάθε περίπτωση όμως διέψευσε τις προβλέψεις που ανέμεναν η πλειοδοσία να ξεπεράσει τις €140.000.

[Πηγή Mecum Auctions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube