60 χρόνια Chevrolet small block V8 [video]

60 χρόνια Chevrolet small block V8 [video]

H Hagerty Classic Cars για τα γενέθλια του small block V8 της Chevrolet είχε τη φαεινή ιδέα για ένα σύντομο και ενδιαφέρον βιντεάκι επισκευής του, classic, γαρ πια.

Το μοτέρ small block V8 της Chevrolet ίσως για όλους εμάς στην Ευρώπη δεν λέει και πολλά πράγματα. Οι πολύ παλιοί θα το θυμούνται με όσα αμερικανικά αυτοκίνητα έρχονταν στην Ελλάδα με αυτόν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Τότε που τα τετράτροχα «βαπόρια» made in USA ήταν ακόμη της μόδας και η πετρελαϊκή κρίση ακόμη μακριά.

Αντίθετα, για την Αμερική πρόκειται για ένα εμβληματικό μοτέρ που έχει αγγίξει εκατομμύρια ψυχές στα states. Και κάθε Αμερικανός, οποιασδήποτε φίρμας από το Big Three κι αν είναι οπαδός, η πιθανότητα να έχει μια προσωπική ιστορία να πει για το small block V8 της Chevrolet είναι εξαιρετικά μεγάλη. Βλέπετε, το μοτέρ αυτό έχει κινήσει δεκάδες εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα, ημιφορτηγά, αγωνιστικά και σκάφη. Οπότε αν το αποκαλέσουμε ένα από τα αμερικανικά είδωλα και δεν θα ήταν ούτε υπερβολή ούτε διαφήμιση.

Για την Ιστορία, ο κινητήρας small block V8 της Chevrolet εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1955 με χωρητικότητα 265 κυβικές ίντσες (4,3 lt), με πρώτη εφαρμογή στην Corvette και στην Bel Air.

Για να γιορτάσει λοιπόν τα 60χρονα του small block V8 της Chevrolet, η Hagerty Classic Cars, την οποία και το drive.gr συμβουλεύεται για τις τιμές των κλασικών αυτοκινήτων, έλυσε στα εξ ων συνετέθη ένα, το επισκεύασε και το ξαναμοντάρισε. Βιντεοσκόπησε δε όλη τη διαδικασία, οπότε απολαύστε την σε ένα 4λεπτο φιλμάκι.

[Πηγή Hagerty Classic Cars]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube