Παρουσιάστηκε η «νέα» Jaguar Lightweight E-type [video]

Παρουσιάστηκε η «νέα» Jaguar Lightweight E-type [video]

Το τμήμα Special Vehicle Operation της Jaguar ολοκληρώνει το έργο των προγόνων του.

Όπως είχαμε γράψει και πριν τρεις μήνες, η Jaguar θέλει να ολοκληρώσει την παραγωγή των 18 ελαφριών E-type που είχε προγραμματίσει το 1963, μιας και τότε κατασκευάστηκαν μόνο 12.

Οι υπόλοιπες έξι θα κατασκευαστούν τώρα, με το πρώτο κομμάτι που βλέπετε στις φωτογραφίες να παρουσιάζεται στο φετινό Concours d’Elegance του Pebble Beach. Και τα έξι τελευταία κομμάτια της αγωνιστικής E-Type θα κατασκευαστούν με τον ίδιο τρόπο από τότε από ειδικά εξειδικευμένους υπαλλήλους του τμήματος Jaguar Heritage που ανήκει στο SVO. Θα λάβουν τον σωστό αριθμό πλαισίου της εποχής, μιας και δεν χρησιμοποιήθηκε η συνέχεια τους από τότε.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ο ίδιος 6κύλινδρος σε σειρά με τριπλά καρμπυρατέρ Weber 3,9 λίτρων με απόδοση 340 ίππους και 38,7 kgm ροπής. Συνδυάζεται με ένα σφιχτά κλιμακωμένο μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων, χαρίζοντας πολύ καλές επιδόσεις στη βάρους 1.000 kg Lightweight E-type.

Τέλος, οι έξι «νέες» Jaguar Lightweight E-Type θα πωληθούν σε συγκεκριμένους πελάτες συλλέκτες και θα μπορούν να λάβουν μέρος σε αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων.

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube