Σε δημοπρασία το Defender Heritage Edition του Mr Bean

Σε δημοπρασία το Defender Heritage Edition του Mr Bean

Ένα από τα τελευταία Defender που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής της Land Rover, το οποίο ανήκει στον Rowan Atkinson, βγαίνει σε δημοπρασία.

Ο Βρετανός κωμικός Rowan Atkinson, γνωστότερος σε εμάς για τον ρόλο του ως Mr Bean, είναι λάτρης των αυτοκινήτων, και δη των βρετανικών.

Το διασημότερο αυτοκίνητο της συλλογής του Atkinson ήταν μια μπορντό McLaren F1. Την είχε τρακάρει σοβαρά δύο φορές, μέχρι που προ διετίας την πούλησε προς περίπου €11.000.000. Σήμερα, ήρθε η στιγμή να αλλάξει χέρια άλλο ένα αυτοκίνητο του στόλου του, πολύ πιο προσιτό αλλά αρκετά ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα από τα 400 τελευταία Land Rover Defender που βγήκαν από το εργοστάσιο της εταιρίας, με την ονομασία Celebration Heritage Edition. Μετά από 67 χρόνια στην παραγωγή και… 2.016.933 αυτοκίνητα το Defender πέρασε στην Ιστορία, στις 29 Ιανουαρίου του 2016.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα Defender με μοτέρ από Corvette [video]

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα Defender 90, δηλαδή το κοντό, με 4κύλινδρο κινητήρα ντίζελ 2,2 lt, σε υπεράριστη κατάσταση. Διαθέτει αρκετά έξτρα αξεσουάρ όπως κοτσαδόρο, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, διαχωριστικό πλέγμα για τον χώρο οδηγού-συνοδηγού από την υπόλοιπη καμπίνα κ.ά. Ο Atkinson έχει διανύσει με αυτό μόλις 2.260 μίλια (3.640 km), και ο λόγος που το δίνει, σύμφωνα με την αναγγελία της δημοπρασίας, είναι ότι πρόσφατα απέκτησε ένα ίδιο, αλλά μακρύ, Defender 110.

Ως καινούργιο, το Land Rover Defender 90 Heritage Edition κόστιζε £27.800. Το συγκεκριμένο, ως συλλεκτικό και με διάσημο πρώτο ιδιοκτήτη, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Silverstone Auctions αναμένεται να πιάσει από £38.000 έως £45.000 (€43.000-51.000). Αν σας ενδιαφέρει, πρέπει να δώσετε το «παρών» στη δημοπρασία Silverstone Classic 2017, στις 29-30 Ιουλίου, στην ομώνυμη πίστα.

[Πηγή: CarBuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube