Για 11 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε η McLaren F1 του Mr. Bean

Για 11 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε η McLaren F1 του Mr. Bean

Ένας Βρετανός πλήρωσε το εξωφρενικό ποσό για ν’ αποκτήσει το σούπερκαρ του διάσημου κωμικού.

Τι κι αν την είχε τρακάρει όχι μία, αλλά δύο φορές; Η F1 αποδείχθηκε τελικά μια χρυσή επένδυση για τον Rowan Atkinson.

Ο ηθοποιός είναι λάτρης των αυτοκινήτων και έχει κατά καιρούς αγοράσει πολλά εξαιρετικά κομμάτια. Το πιο διάσημο απ’ αυτά είναι, φυσικά, η McLaren F1 την οποία απέκτησε το 1997 έναντι £540,000 – σχεδόν €740.000 με τη σημερινή ισοτιμία.

Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια και 41.000 μίλια (66.000 km) μετά, την πούλησε για £8 εκατομμύρια - δηλαδή €10,9 εκατομμύρια. Όχι κι άσχημα με δεδομένο το ιστορικό του σασί Νο 61...

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν πασίγνωστο όχι μόνο λόγω του ιδιοκτήτη του αλλά και επειδή είχε εμπλακεί σε δύο ατυχήματα που, φυσικά, έλαβαν την ανάλογη δημοσιότητα.

Τον Οκτώβριο του 1999 δεν πρόλαβε να φρενάρει και χτύπησε από πίσω ένα Austin Metro, προκαλώντας ζημιές στο εμπρός μέρος της. Το συμβάν του 2011 ήταν πολύ πιο σοβαρό, αφού έχασε τον έλεγχο με μεγάλη ταχύτητα και χτύπησε με το πλάι και το πίσω μέρος ένα δέντρο και μια κολόνα.

Ο Atkinson τραυματίστηκε στον ώμο και η ασφαλιστική του στην... τσέπη αφού οι £910.000 (€1,2 εκατομμύρια) που στοίχισε η επισκευή της ήταν το υψηλότερο ποσό όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία.

Ακόμα κι έτσι, όταν τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να την πουλήσει, η τιμή της θεωρήθηκε από πολλούς εξωπραγματική. Όπως αποδείχθηκε, ο κωμικός ήξερε πολύ καλύτερα από τους «ειδικούς» και πήρε όσα ακριβώς ζητούσε.

[Πηγή: Mirror]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube