LR Defender με μοτέρ από Corvette [video]

LR Defender με μοτέρ από Corvette [video]

Όταν το αρχετυπικό βρετανικό 4x4 συναντά το American muscle, το αποτέλεσμα ακούγεται ενδιαφέρον και –γιατί όχι;- για να σκιάζεσαι.

Προφανώς και η ονομασία του αυτοκινήτου κάτι θέλει να πει: Honey Badger. Ο αφρικανικός ασβός, τόσο σκληρός, ανθεκτικός και ατρόμητος που τα βάζει ακόμα και με λεοπαρδάλεις.

Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο δείχνει εξωτερικά ως ένα τυπικό Land Rover Defender, αλλά οι επεμβάσεις είναι πολλές και βρίσκονται πίσω από τις λαμαρίνες. Ανοίγοντας το καπό, αντικρίζεις ένα 6,2λιτρο LS3 V8 με 435 άλογα. Ένα μοτέρ που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν Τ56, συνδυασμός που εκτοξεύει το βρετανικό off roader στα 100 km/h από στάση σε έξι δευτερόλεπτα.

Το «Honey Badger», που επιμελήθηκε η East Coast Defender που εδρεύει στη Florida, αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου εγχειρήματος της ιδίας «Project Sandstorm». Το νέο πρότζεκτ περιέλαβε στο πρόγραμμα βελτίωσης πολλά περισσότερα από ένα μοτέρ, αποτελώντας αντικείμενο διαφόρων αναβαθμίσεων σε όλα τα μηχανικά του επίπεδα. Για παράδειγμα, υπάρχει αναβαθμισμένο transfer case, μπλοκέ διαφορικό και σύστημα εξάτμισης Borla με ένα κακιασμένο ήχο που μπορείτε να ακούσετε στο video.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Λάσπη, πέτρες και γκλαμουριά: 70 χρόνια Land Rover Defender

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ακόμη σωληνώσεις φρένων και τροφοδοσίας από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ οι στάνταρ τροχοί αντικαταστάθηκαν από ένα 18ιντσο σετ από ζάντες, ντυμένο μα λάστιχα BF Goodrich All Terrain KO2. Εξωτερικά, υπάρχουν ακόμη εμπρός φανάρια full-LED που ενσωματώνουν και τα φλας, μικρά φτιασιδώματα στο αμάξωμα και κάμερα οπισθοπορείας.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Γιατί να βάλεις μοτέρ από Focus RS στο Defender;

Στην καμπίνα, οι αλλαγές είναι σαφώς περισσότερες, όπου φυσικά ο ενδιαφερόμενος θα βρει φουλ roll cage, τιμόνι της Momo και καθίσματα της Corbeau ντυμένα σε εκρού δέρμα με μαύρες ραφές. Φυσικά δεν λείπει το προσεγμένο ICE, με σύστημα πολυμέσων της Kenwood συνδεδεμένο με σύστημα ηχείων της JBL που περιλαμβάνει και subwoofer για τα έξτρα μπάσα.

Και η «λυπητερή»; Θα χρειαστείτε 159 χιλιάδες δολάρια ή πάνω από 140 χιλιάδες ευρώ γι’ αυτό το τελείως ξεχωριστό Defender. Ή θα περιμένετε υπομονετικά για την επόμενη γενιά του μοντέλου, με τη σφραγίδα της Land Rover, το 2019.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Ζυγώνει η ώρα του νέου Land Rover Defender

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube