Προς πώληση μία σπάνια Ferrari Sergio

Προς πώληση μία σπάνια Ferrari Sergio

Μια από τις έξι Ferrari Sergio, που φτιάχτηκαν προς τιμή του Pininfarina, και η μοναδική που βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, διατίθεται σήμερα προς πώληση.

Το πρωτότυπο Pininfarina Sergio, που εμφανίστηκε στην Έκθεση Γενεύης το 2013 και τελικά μετατράπηκε σε μοντέλο παραγωγής με το όνομα Ferrari Sergio το 2014, είναι ένα από τα σπανιότερα μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

Η Ferrari Sergio βασίζεται στην 458 Spider [video]. Είναι όμως πιο άκαμπτη από εκείνη, ελαφρύτερη κατά τουλάχιστον 100 kg και έχει βελτιωμένη αεροδυναμική. Επιπλέον, φοράει τον ατμοσφαιρικό V8 της Ferrari 458 Speciale [video], με μέγιστη ισχύ 605 PS. Ο οίκος Pininfarina κατασκεύασε μόλις έξι τέτοια αυτοκίνητα, τα οποία βέβαια είχαν όλα βρει αγοραστή πριν καν παρουσιαστεί η τελική μορφή τους στο ευρύ κοινό, στην Έκθεση Γενεύης του 2015. Η τιμή του καθενός εκτιμάται ότι ξεπερνούσε τα €2.500.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Τρεις Ferrari Sergio πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, μία προστέθηκε στη συλλογή SBH Royal Auto Gallery της βασιλικής οικογένειας του Abu Dhabi και μία έφτασε στην Ιαπωνία. Μόνο μία Sergio ήρθε στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου ταξινομήθηκε τον Ιούλιο του 2015. Αυτό το αυτοκίνητο, με κίτρινο αμάξωμα και ανθρακί ζάντες, είναι η πρώτη Sergio που βγαίνει προς πώληση ως μεταχειρισμένη. Όχι ιδιαίτερα μεταχειρισμένη βέβαια, αφού το οδόμετρό της γράφει μόνο 118 km, και η κατάστασή της είναι κάτι παραπάνω από άριστη.

Η μοναδική Sergio σε ευρωπαϊκό έδαφος διατίθεται σήμερα από την ολλανδική εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων Carlink International, με τιμή €4.300.000. Τι λέτε, πολλά ή λίγα;

[Πηγή: James Edition]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube