Επίσημο: νέα Ferrari Sergio

Επίσημο: νέα Ferrari Sergio

Η νέα Ferrari Sergio βασίζεται στην 458 Spider και θα κατασκευαστεί σε έξι αντίτυπα, για τα οποία φυσικά έχουν ήδη βρεθεί αγοραστές.

Το πρωτότυπο που είχε δημιουργηθεί για τον εορτασμό των 60 χρόνων συνεργασίας του οίκου Pininfarina με τη Ferrari βρήκε τελικά τον δρόμο προς την παραγωγή. Η πρώτη από τις έξι Ferrari Sergio που θα κατασκευαστούν παραδόθηκε ήδη στον ιδιοκτήτη της.

Η Ferrari Sergio βασίζεται στην 458 Spider, αν και κανένα πάνελ του αμαξώματος δεν έχει παραμείνει απείραχτο. Στο εμπρός μέρος εντοπίζονται οι περισσότερες αλλαγές, ενώ από το πλάι και πίσω δεν κρύβεται η συγγένεια με την 458, όπως άλλωστε και στο εσωτερικό. Κάτω από το πίσω καπό της κρύβεται ο ατμοσφαιρικός V8 605 ίππων της 458 Speciale, που την εκτοξεύει από στάση ως τα 100 km/h σε 3’’.

Καθεμιά από τις συνολικά έξι Sergio που θα κατασκευαστούν θα είναι διαφορετική, αφού τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στο αμάξωμα και το εσωτερικό θα διαμορφωθούν σύμφωνα με το γούστο του ιδιοκτήτη. Η τιμή του Sergio παραμένει άγνωστη, με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις στο €1,5 εκατ. και άλλες να φτάνουν μέχρι και τα €3 εκατ.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η πρώτη Ferrari Sergio που κύλησε τους τροχούς της στον δρόμο. Την περασμένη Παρασκευή παραδόθηκε στη βασιλική οικογένεια του Abu Dhabi και σύντομα θα εκτεθεί στο μουσείο SBH Royal Auto Gallery.

[Πηγή: Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube