Σε περιορισμένη παραγωγή το Pininfarina Sergio

Σε περιορισμένη παραγωγή το Pininfarina Sergio

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο Pininfarin Sergio που είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη το 2013 θα κατασκευαστεί τελικά σε έξι αντίτυπα.

Το Pininfarina Sergio είναι ένα πρωτότυπο που βασίζεται στη Ferrari 458 Spider και σήμερα, έναν χρόνο μετά την πρώτη του εμφάνιση, επιβεβαιώνεται ότι θα μπει σε περιορισμένη παραγωγή.

Για την ακρίβεια θα κατασκευαστούν μόλις έξι Pininfarina Sergio και όπως εύκολα υποθέτει κανείς έχουν πουληθεί ήδη όλα σε καλούς πελάτες της Ferrari. Οι οποίοι μάλιστα ειδοποιήθηκαν από την ίδια την εταιρία για να αποκτήσουν το Sergio, όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα και με τη Ferrari F60America. Η τιμή του Sergio παραμένει άγνωστη, με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις στο €1,5 εκατ. και άλλες να φτάνουν μέχρι και τα €3 εκατ.

Για να πάρει έγκριση τύπου και να μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο το Pininfarina Sergio έπρεπε να δεχθεί κάποιες επεμβάσεις. Έτσι θα έχει κανονικό εμπρός παρμπρίζ και πλαϊνά τζάμια, ενώ και οι πόρτες θα είναι πολύ πιο κοντά σε αυτές της συμβατικής Ferrari 458 Spider. Παρακάτω βλέπουμε δύο φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει πρόσφατα, χωρίς όμως η Ferrari να έχει επιβεβαιώσει ακόμα ότι πράγματι απεικονίζουν την τελική μορφή του Sergio παραγωγής.



Από το 2013 που παρουσιάστηκε το πρωτότυπο μέχρι σήμερα έχει προκύψει βέβαια η 458 Speciale, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε και η ανοιχτή της έκδοση Speciale A. Δεν έχουμε κάποια επίσημη πληροφόρηση αλλά είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι το Sergio θα διαθέτει τα δικά της μηχανικά μέρη, και όχι της απλής 458.

[Πηγή: Autoblog / Φωτογραφία: The Supercar Kids]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube