H McLaren πουλάει μια από τις τελευταίες F1

H McLaren πουλάει μια από τις τελευταίες F1

Με μόλις 2.800 μίλια στο κοντέρ είναι ολοκαίνουργια. «Ξηλωθείτε» και οργώστε κάθε απολαυστική διαδρομή που γνωρίζετε.

Με μόλις 106 αυτοκίνητα δρόμου και αγωνιστικά να κατασκευάζονται από το 1992 έως το 1999, η εμφάνιση μιας McLaren F1 προς πώληση δεν είναι δα και μια συνηθισμένη κατάσταση, Τουναντίον! Πολύ σπάνια!

Ειδικά όταν το αυτοκίνητο που διατίθεται προς πώληση είναι τόσο μπάνικο, όπως αυτό και το σασί #069 που διατίθεται από τις McLaren Special Operations, Με μόλις 2.800 μίλια στο οδόμετρο, δηλαδή 4.505 km, από τότε που εγκατέλειψε τη γραμμή παραγωγής στο Woking, εκλιπαρεί κάποιον για ένα ωραίο ταξίδι, Εννοείται, και ζωής.

Παρά το σασί #069 που φοράει, αυτή η F1 είναι στην πραγματικότητα το 60ό από τα 71 κομμάτια δρόμου που κατασκευάστηκαν (περιλαμβανομένων των πέντε F1LM και των τριών GT). Γενετικό χαρακτηριστικό που την κάνει ένα από τα τελευταία αυτοκίνητα δρόμου που «έκτισε» η εταιρεία.



Βαμμένη σε Carbon Black με πολύ χαρακτηριστικές ζάντες «stealth» φινιρισμένες στην τυπική σκούρα απόχρωση των αντιστοίχων των μονοθεσίων της Formula 1, είναι κούκλα. Το εσωτερικό, πολύ σοβαρό, είναι όλο μαύρο, με μόνη εξαίρεση τις κόκκινες διακοσμήσεις στο κάθισμα του οδηγού.

 

Όλα τα έξτρα που θα ήθελε κάποιος να διαθέτει η F1 δίνουν το «παρών» εδώ, περιλαμβανομένου του σετ αποσκευών, της εργαλειοθήκης από τιτάνιο και το ρολόι Tag Heuer που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τους κατόχους της McLaren F1. Η McLaren εγγυάται ότι η F1 της βρίσκεται σε κατάσταση «Concours» και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι λιγότερο προσεγμένο ένα αυτοκίνητο που διατίθεται από τις McLaren Special Operations.

 

Η τιμή πώλησης δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά στην περίπτωση που τηλεφωνούσατε ως σοβαρός ενδιαφερόμενος, ο τραπεζικός λογαριασμός σας θα έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον 8ψήφιο νούμερο και πάντως όχι με το «1» εμπρός για να σας έμενε και κάτι για τα στερνά σας. Για του λόγου το ασφαλές, να θυμίσουμε ότι η McLaren F1 του Rowan Atkinson, -ναι ντε! του Mr. Bean-, δύο φορές στουκαρισμένη, παρακαλώ, και με 41.000 μίλια στο οδόμετρο είχε πουληθεί πέρυσι για έντεκα εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, το 2014, η F1 του Michael Andretti είχε αγγίξει σχεδόν τα δέκα εκατομμύρια. Πολλά τα λεφτά, φίλοι μου, αλλά μην ξεχνάτε ότι η F1 είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο αυτοκίνητο δρόμου που κατασκευάστηκε ποτέ.

Θα έπαιρνα τηλέφωνο στις McLaren Special Operations, αλλά ας όψεται η κρίση! Λέτε άμα τους βρω ένα laptop Compaq LTE 5280 να μου τη δώσουν δώρο;

[Πηγή McLaren]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube