Επίσημο κέντρο αποκατάστασης από τη Lamborghini

Επίσημο κέντρο αποκατάστασης από τη Lamborghini

Η Lamborghini με το Polo Storico ιδρύει κέντρο υποστήριξης των ιστορικών αυτοκινήτων της, προκειμένου να διατηρήσει αυθεντική την κληρονομιά της.

Είναι η τάση της εποχής μεταξύ των κατασκευαστών που έχουν μια ιστορία για να ποντάρουν  και κυρίως αυτοκίνητα για να συντηρήσουν ή να αποκαταστήσουν.

Στη Ferrari υπάρχει εδώ και καιρό ένα τμήμα που εγγυάται την επίσημη αποκατάσταση των μοντέλων της ιταλικής φίρμας και χορηγείται σε κάποια μοντέλα με καταγωγή λίγο… θαμπή η πιστοποίηση (ή όχι) της Ferrari. Πριν από λίγες ημέρες είδαμε τη Land Rover να εξαγγέλλει το δικό της τμήμα προστασίας και υποστήριξης της κληρονομιά της, το Land Rover Heritage division, και τώρα έρχεται η Lamborghini να κάνει το ίδιο.

Έτσι η φίρμα της Sant'Agata Bolognese ανακοίνωσε το εκ νέου άνοιγμα του τμήματος αποκατάστασης παλαιών αυτοκινήτων υπό την ονομασία Lamborghini Polo Storico. Αυτή η εταιρική οντότητα θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των αρχείων της μάρκας, το κέντρο αποκατάστασης, την πιστοποίηση των μοντέλων και την εγγύηση της διαθεσιμότητας των ανταλλακτικών για όλα τα ιστορικά μοντέλα της Lamborghini.

Η προστασία και η διατήρηση της κληρονομιάς είναι κάτι που πλέον λαμβάνεται σοβαρά υπόψη απ’όλους τους κατασκευαστές. Έτσι, το Lamborghini Polo Storico θα επιδείξει την απαραίτητη φροντίδα για τη διατήρηση των αρχείων και των τεχνικών εγχειριδίων και εγγράφων για όλα τα μοντέλα που μπήκαν σε παραγωγή. Θα έχει επίσης την ευθύνη να τα καταγράψει, να τα κατατάξει και τελικά να τα θέσει στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου μέσω του ίντερνετ, αλλά και στους ιδιοκτήτες, στους δημοσιογράφους, στους συγγραφείς και στους ερευνητές.



Το τμήμα «Κληρονομιάς» θα προτείνει στον ιδιοκτήτη μιας Lamborghini όλα τα απαραίτητα service συντήρησης και επισκευής ή την αποκατάσταση της αυθεντικότητας του αυτοκινήτου του σύμφωνα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Μια επιτροπή πιστοποίησης θα είναι σε θέση να πιστοποιήσει ένα αυτοκίνητο και το βαθμό που αυτό συμμορφώνεται με την αυθεντικότητα.

Τέλος, το Polo Storico θα διασφαλίζει την παραγωγή και την εμπορική διάθεση των ανταλλακτικών για όλα τα μοντέλα, χάρη στην αρωγή των προμηθευτών της μάρκας, αλλά επίσης και στο απαραίτητο στοκ που χρειάζεται να διατηρεί το εργοστάσιο. Στην περίπτωση που ένα ανταλλακτικό δεν υπάρχει πια, η Lamborghini θα μπορεί να το αναπαράγει και έτσι να επιτρέπεται σε αυτοκίνητα να διαφυλάττουν την αυθεντικότητά τους.

Οι αντιπροσωπείες της Lamborghini θα λάβουν την απαραίτητη διαπίστευση έτσι ώστε να επεμβαίνουν σε παλαιά αυτοκίνητα, ενώ μια πύλη στο ίντερνετ θα αναρτά καταλόγους ανταλλακτικών για τους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Για όποιον βρίσκει τα παραπάνω πρακτικά και τον ενδιαφέρουν ως κάτοχο μιας παλιάς Lamborghini, τα χρήσιμα στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζει είναι:
Lamborghini Polo Storico
Υπεύθυνος: Enrico Maffeo
E-mail: polostorico@lamborghini.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube