Αγοράστε το Tucker 48 του ίδιου του Preston Tucker!

Αγοράστε το Tucker 48 του ίδιου του Preston Tucker!

To οδηγούσε επί επτά χρόνια ο ίδιος ο ιδιοφυής και άτυχος δημιουργός, κι έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές εκδηλώσεις και ταινίες.

Το επαναστατικό για την εποχή του Tucker 48 “Torpedo” παράχθηκε σε μόλις 51 κομμάτια, αλλά το συγκεκριμένο είναι ακόμη πιο ξεχωριστό.

Πρόκειται για το 48 με αριθμό πλαισίου 1029, δηλαδή για το προσωπικό αυτοκίνητο του Preston Tucker.

Aφού πήρε μέρος στις θρυλικές δοκιμές υψηλής ταχύτητας στην Indianapolis Motor Speedway, το “Torpedo” αυτό χρησιμοποιήθηκε από τον Tucker και την οικογένειά του μέχρι το 1955, όπου ο Tucker το πούλησε στον Winthrop Rockefeller, της γνωστής οικογενείας και μετέπειτα κυβερνήτη του Arkansas, ο οποίος ήθελε εξαρχής ένα 48 αλλά δεν έβρισκε.

Το αυτοκίνητο άλλαξε κάμποσα χέρια μέχρι το 1967 που πουλήθηκε στον Jack Bart, έναν πολύ γνωστό φαν και συλλέκτη, που αποκατέστησε το 48 στο αρχικό του χρώμα και με τις γνήσιες ταπετσαρίες, και το παραχώρησε για το γύρισμα της ταινίας Tucker, the Man and his Dream” που σκηνοθέτησε το 1988 ο Francis Ford Coppola με πρωταγωνιστή τον Jeff Bridges. 

Στη συνέχεια το “Torpedo” No.1029 πέρασε από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές, και σήμερα έχει 19.199 γνήσια μίλια (30.891 km) στο οδόμετρο. Η κατάστασή του περιγράφεται ως «καλή και γνήσια» και συνοδεύεται από ιστορικό που έχει γραφτεί από τον ειδικό στα Tucker, Jay Follis.

Όπως η συντριπτική πλειονότητα των 51 Tucker 48, το συγκεκριμένο έχει κι αυτό τον επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα ελικοπτέρου Franklin O-335, κυβισμού 5,5 λίτρων και ισχύος 168 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tucker 48, με μοτέρ πιο μεγάλο κι από Dodge Viper

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H γραμμή παραγωγής του μοτέρ της Tucker [videos]

To πολυδιαφημισμένο «Αυτοκίνητο του Αύριο» του οραματιστή Preston Tucker ξεσήκωσε σάλο πριν παρουσιαστεί, αλλά η παρουσιάσή του ήταν μια μεγάλη αποτυχία και στη συνέχεια έπεσε θύμα μιας μεγάλης αρνητικής καμπάνιας από τα ΜΜΕ της εποχής, με αποτέλεσμα ο Tucker να κατηγορηθεί και για απάτη – αν και αργότερα απαλλάχθηκε. Η όλη καμπάνια λέγεται ότι ενορχηστρώθηκε από τις Τρεις Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ με τη συνεργασία του γερουσιαστή του Detroit, Homer S. Ferguson, και είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία του Tucker να κλείσει το 1949 και το τεχνολογικά πολύ προηγμένο 48, που είχε μια ολόκληρη σειρά από καινοτομίες, να περάσει οριστικά στην Ιστορία.

Αν θέλετε, λοιπόν, να αποκτήσετε ένα πραγματικά ιστορικό κομμάτι, πάρτε τηλέφωνο τον τραπεζίτη σας στην Ελβετία ή ετοιμαστείτε να σπάσετε εκείνα τα ομόλογα. Μην περιμένετε βέβαια να πάρετε το Tucker No.1029 «μπιρ παρά», αφού ο οίκος RM Sotheby’s, που το βγάζει σε δημοπρασία στην Arizona στις 18 Ιανουαρίου, υπολογίζει την τιμή πώλησης στα 1,2-1,5 εκατομμύρια δολάρια – αν και χωρίς «κατώφλι», οπότε μπορεί να σας έρθει και φθηνότερα…

[Πηγή: RM Sotheby’s]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube