Το Xpeng P7 λανσαρίστηκε επίσημα στη Νορβηγία

Το Xpeng P7 λανσαρίστηκε επίσημα στη Νορβηγία

Το 'παν και το ’καναν: Ύστερα από ένα μακρύ ταξίδι με πλοίο από την Κίνα, τα πρώτα Xpeng P7 έφτασαν στη Νορβηγία.

Xpeng P7 line-up

Μάλλον δημοφιλές στη σινική αγορά, το Xpeng ονειρεύεται να κατακτήσει και την Ευρώπη. Ύστερα λοιπόν από μια πρώτη προσπάθεια στη Νορβηγία με το G3 SUV, ο Κινέζος κατασκευαστής ξαναποντάρει στη Γηραιά Ήπειρο με την μπερλίνα P7 με τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Όπως περιμέναμε κάνοντας αναζήτηση στον ιστότοπο της φίρμας εκ των προτέρων, η Xpeng διαθέτει τις εκδόσεις Performance και RWD Long Range του ηλεκτρικού P7. Και οι δύο είναι εξοπλισμένες με μπαταρία 80,9 kWh και μπορούν να πετύχουν αυτονομία 470 km ή 530 km αντίστοιχα.

Εκτός από αυτές τις συμβατικές εκδόσεις, υπάρχει και η νέα έκδοση P7 Wing, η οποία ξεχωρίζει με τις πόρτες-ψαλίδια και μια παλέτα από αστραφτερά χρώματα. Το P7 Wing χρησιμοποιεί τη μηχανική διαμόρφωση του Performance, με δύο ηλεκτροκινητήρες των οποίων η ισχύς υπόσχεται 0-100 km/h σε 4,5”.

Xpeng P7 Wing Limited Edition

Ο Κινέζος κατασκευαστής αναφέρει ότι το Xpeng P7 είναι ήδη διαθέσιμο σε 17 σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα. Η γκάμα ανοίγει στις 447.820 νορβηγικές κορόνες (€46.000) με την έκδοση με κίνηση στους δύο τροχούς. Η Performance ξεκινά από τις 507.820 κορόνες (€51.100), ενώ πρέπει να χώσεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το Wing που ξεκινά από τις 599.900 NOK  ή τις 61.600 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube