VW Typ 2 Bus με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης από e-Golf

VW Typ 2 Bus με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης από e-Golf

Το κλασικό βανάκι μπαίνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η Volkswagen παρουσίασε ένα κλασικό Typ 2 Bus το οποίο έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό με τη βοήθεια της εταιρείας EV West.

Στη θέση του παραδοσιακού αερόψυκτου κινητήρα boxer βρίσκεται το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του VW e-Golf (2017). Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 PS (100 kW), με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 1 σχέσης. 

Η μπαταρία 35,8 kWh τοποθετήθηκε κάτω από τα εμπρός καθίσματα, έτσι ώστε να μην αλλοιώνει την εμφάνιση της καμπίνας. Χάρη σε αυτήν, η αυτονομία φτάνει τα 200 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Το μοντέλο απέκτησε επίσης ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση για καλύτερο έλεγχο του βάρους. Τέλος, ο επιλογέας ταχυτήτων στο τιμόνι έχει μετατραπεί σε διακόπτη για την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Volkswagen

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το VW «Type 20 concept» δείχνει το μέλλον [video]

Πέρα από όλες αυτές τις μετατροπές, το VW Bus Typ 2 μοιάζει να βγήκε από το 1972. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στην απόχρωση Kansas Beige που συνδυάζεται όμορφα με την οροφή και τους προφυλακτήρες σε Pastel White. Στο εσωτερικό, η φιγούρα μιας γυναίκας από τη Χαβάη που παίζει κιθάρα παραπέμπει στους hippies που χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα οχήματα στο παρελθόν.

Ο Matthew Renna, υπεύθυνος του τμήματος E-Mobility της Volkswagen, δήλωσε: «Είναι σπουδαίο το ότι το πνεύμα του hot rodding θα ζήσει και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.» 

Ο υπεύθυνος της EV West, Michael Bream πρόσθεσε: «To να συνδυάζουμε ένα ιστορικό όχημα μιας εμβληματικής φίρμας με την τεχνολογία του σήμερα, είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για να πλησιάσουμε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον ενώ παράλληλα απολαμβάνουμε την πλούσια αυτοκινητιστική κληρονομιά μας.» 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube