Το VW «Type 20 concept» δείχνει το μέλλον [video]

Το VW «Type 20 concept» δείχνει το μέλλον [video]

Πώς το Microbus του 1962 ενσωμάτωσε ό,τι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Το εργαστήριο καινοτομίας της Volkswagen στο Silicon Valley έχει μετασκευάσει ένα Microbus ηλικίας 60 χρόνων σε ηλεκτρικό και το έχει εφοδιάσει με ό,τι πιο σύγχρονο ετοιμάζει η εταιρεία για τα μελλοντικά της οχήματα.

Το «Type 20 concept » όπως ονομάζεται, βασίζεται στο αμάξωμα του Type 2 Microbus του 1962, αλλά ο βενζινοκινητήρας και το σύστημα μετάδοσης έχουν αντικατασταθεί με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 120 ίππους και μια μικρή μπαταρία 10 KW με ενσωματωμένο φορτιστή 2.500 Watt. Στο αυτοκίνητο ενσωματώθηκε και ένα σύστημα πνευματικής ανάρτησης από την Porsche που μπορεί να ρυθμίσει το ύψος του αμαξώματος μέσω ενός λογισμικού που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει ακόμη και το αν ο οδηγός πλησιάζει το όχημα. να ρυθμίσει το ύψος βόλτας του οχήματος μέσω του λογισμικού, ακόμη και όταν ο οδηγός πλησιάζει στο όχημα.

Στο «Type 20 concept » έχουν επίσης ενσωματωθεί πολλά πρωτοποριακά συστήματα που ακόμη βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Για παράδειγμα υπάρχει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας στο παράθυρο της πόρτας του οδηγού για να επιτρέψει το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου και την πρόσβαση σε αυτό. Τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα, συμπεριλαμβανομένου ενός στο εξωτερικό, επιτρέπουν στον οδηγό να επικοινωνεί με το «Type 20 concept » με τρόπο  παρόμοιο που θα μπορούσε κάποιος να αλληλεπιδράσει με έναν ψηφιακό βοηθό. Η ανταπόκριση στις εντολές του οδηγού, εξωτερικά σηματοδοτείται με τους προβολείς LED και το φωτιζόμενο λογότυπο της VW που αναβοσβήνουν για να δείξουν ότι «η εντολή ελήφθη και εκτελείται».

Αλλά η πραγματική επανάσταση είναι στο εσωτερικό, όπου στη θέση του ταμπλό έχει τοποθετηθεί μια ολογραφική ψηφιακή οθόνη που μπορεί να δημιουργεί τρισδιάστατες εικόνες τις οποίες μπορεί να τις βλέπει κάποιος δίχως να χρησιμοποιεί τα ειδικά γυαλιά.

Το «Type 20 concept » είναι ένα φανταστικό παράδειγμα για το πώς γιορτάζουμε την κληρονομιά μας, ενώ προσπαθούμε να προωθήσουμε την τεχνολογία μας, δήλωσε ο Nikolai Reimer, επικεφαλής του νέου Rebranded Innovation and Engineering Center της Καλιφόρνιας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube