VW Touareg, επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του

VW Touareg, επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του

Με την ειδική έκδοση VW Touareg «EDITION 20», η Volkswagen γιορτάζει τα 20 χρόνια παραγωγής του μεγάλου της SUV.

Το Wolfsburg γιορτάζει τα 20 χρόνια από το λανσάρισμα του VW Touareg παρουσιάζοντας την έκδοση «EDITION 20». H νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα του Ιουνίου και φέρει πλούσιο και αποκλειστικό εξοπλισμό, μικρές αλλαγές στη σχεδίαση και ένα κορυφαίας αισθητικής και ποιότητας δερμάτινο σαλόνι. 

Ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα όπως το Τravel Assist και το Innovision Cockpit με την οθόνη των 15’’ για το σύστημα infotainment εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερη άνεση και τη μέγιστη δυνατή συνδεσιμότητα, στην εορταστική έκδοση του VW Touareg.

To VW Touareg παρουσιάστηκε το 2002 με 5λιτρο κινητήρα V10 που απέδιδε την ασύλληπτη για την εποχή ροπή των 750 Nm.

Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, η ειδική έκδοση VW Touareg «EDITION 20» φέρει μια νέα βαφή με την ονομασία Meloe Blue όπως επίσης και γυαλισμένες ζάντες Bogota διαμέτρου 20’’, οι οποίες είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για την επετειακή έκδοση.

Τον πιο δυναμικό χαρακτήρα του αμαξώματος υπογραμμίζουν τα φιμέ πλευρικά και πίσω παράθυρα, τα πίσω φώτα LED με απόχρωση έντονου κόκκινου και το σήμα «EDITION 20» στη μεσαία κολόνα. Παράλληλα, το περίγραμμα των θόλων των τροχών αλλά και το πίσω diffuser είναι βαμμένα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

VW Touareg «EDITION 20»

O μοναδικός χαρακτήρας της έκδοσης τονίζεται με διάφορα στοιχεία και στην καμπίνα. Υψηλής ποιότητας δέρμα Sanova καλύπτει τα καθίσματα με ειδική ραφή καπιτονέ και νήματα σε μπεζ χρώμα Ceramique, συνδυασμός που υπογραμμίζει την κορυφαία κομψότητα και πολυτέλεια του μεγάλου γερμανικού SUV.

Παράλληλα, τονίζεται και ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου με κάποιες κόκκινες πινελιές. Οι ραφές με τον συνδυασμό σε  μπεζ και κόκκινο χρώμα των νημάτων εμφανίζονται σε αρκετά σημεία στο ταμπλό, στο τιμόνι και στις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών. Η δερμάτινη επένδυση στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου διαθέτει και αυτή τον λογότυπο «EDITION 20».

Όσον αφορά τους κινητήρες, η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις του 3.0 V6 TDI –με 231, 286 ή 340 PS- και στo plug-in hybrid VW Touareg με συνδυαστική ισχύ 381 PS και 600 Nm ροπής. Και οι τέσσερις κινητήρες μεταδίδουν την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. 

VW Touareg «EDITION 20»

Η ιστορία του VW Touareg
Όταν παρουσιάστηκε το 2002, το Touareg εντυπωσίασε την αγορά διαθέτοντας έναν V10 ντίζελ κινητήρα 5,0 lt, με την ασύλληπτη για την εποχή ροπή των 750 Nm. Το «Race Touareg», η αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου από την Volkswagen Motorsport, κυριάρχησε στο Rally Dakar για τρία συνεχόμενα χρόνια, από το 2009 έως το 2011.

Ακολούθησαν πολλά παγκόσμια ρεκόρ μεγάλων αποστάσεων, όπως αυτό με την διάσχιση του Pan-American Highway, όπου μία απόσταση 23.000 km καλύφθηκε σε λιγότερο από 12 ημέρες. Το 2006, ένα Touareg κατάφερε να σύρει έξω από το υπόστεγό του ένα Boeing 747 βάρους 155 τόνων, επιτυγχάνοντας ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ.

Το 2005, το VW Touareg «Stanley», ένα από τα πρώτα έξυπνα οχήματα στην ιστορία της αυτοκίνησης, κέρδισε τον διαγωνισμό DARPA Grand Challenge που αφορούσε αυτόνομα οχήματα και τον οποίο είχε διοργανώσει το American Defence Advanced Research Projects Agency. Ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα αυτοκίνητα που κατάφερε να φθάσει στην γραμμή του τερματισμού από τα 23 που είχαν εκκινήσει στον συγκεκριμένο αγώνα. 

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube