node/35079

VW: Δοκιμάζει φίλτρο σωματιδίων φρένων σε Golf [video]

Ο τροχός του αυτοκίνητου που βλέπετε δεν ανήκει σε «μουλάρι» ενός προσεχούς Golf GTD. Η Volkswagen είναι στην πραγματικότητα ο πρώτος κατασκευαστής (που γνωρίζουμε) που δοκιμάζει μια μονάδα συλλογής σκόνης φρένων.

Ο αμίαντος μπορεί να έχει φύγει από τα τακάκια των φρένων, αλλά τα μικροσωματίδια εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Τα αυτοκίνητα παράγουν αυτά τα υλικά όχι μόνο μέσω των της εξάτμισης, αλλά και όταν επιβραδύνουν –από τα φρένα και τα λάστιχα. Κι να δεν το πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στην μαύρη άχνα που καλύπτει τις ζάντες σας. 

Τα φίλτρα σωματιδίων σκόνης φρένων λοιπόν μπορείτε να τα δείτε σε κάθε τροχό αυτού του πρωτοτύπου Golf GTD, στο κάτω μέρος του δίσκου. Η νέα τεχνολογική εφαρμογή θέλει να ελαχιστοποιήσει αυτές τις «εκπομπές» και θα τη δούμε σε όλα μοντέλα της Volkswagen από το 2021. Θερμικά και ηλεκτρικά, καθώς αυτού του είδους η εκπομπή μικροσωματιδίων υφίσταται εξίσου στους δύο τύπους συστημάτων κίνησης.

Κάποιοι ίσως σκεφτούν ότι τα τακάκια φρένων είναι τόσο μικρά και έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής, έτσι ώστε αυτές οι «εκπομπές» να είναι ανάξιες λόγου. Και τελικά ίσως να μην επηρεάζουν και τόσο πολύ την ποιότητα του αέρα μας. Οι μετρήσεις των ειδικών όμως έρχονται να απαντήσουν -και διαφωνούν. Σύμφωνα με την MANN+HUMMEL που εξελίσσει το σύστημα που δοκιμάζει η VW, στη Γερμανία παράγονται περίπου 10.000 τόνοι σωματιδίων από τη σκόνη φρένων κάθε χρόνο.

brake duast filter

Σύμφωνα με το δήμο του Παρισιού, τα σωματίδια από τους δίσκους των φρένων είναι πλέον τέσσερις φορές υψηλότερα από τα σωματίδια των κινητήρων -20 mg έναντι 5 mg/km. Σύμφωνα μάλιστα με τον Christophe Najdovski, αναπληρωτή υπεύθυνο μεταφορών στο δήμο του Παρισιού, το 41% των μικροσωματιδίων PM10 προέρχεται από την τριβή των ελαστικών και των φρένων.

Όπως προαναφέραμε είναι ενδιαφέρον ότι τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν είναι η μόνη πηγή. Τα ηλεκτρικά και υβριδικά συστήματα, ακόμη και σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, χρειάζεται επίσης να φρενάρουν. Αλλά και το μετρό θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο επιβλαβές για την υγεία μας. Οι μετρήσεις που έγιναν στο Underground του Λονδίνου έδειξαν ότι οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν εκτέθηκαν σε σωματίδια από 500 έως 1.120 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, δηλαδή πάνω από δέκα φορές περισσότερο από το ημερήσιο επιτρεπόμενο όριο.

Τα φίλτρα φρένων χρησιμοποιούν ένα ειδικό μεταλλικό πλέγμα/δίκτυο πάνω σε μια τροποποιημένη δαγκάνα, με κανάλια κυκλοφορίας για τη μεγιστοποίηση της επιφάνειας απορρόφησης. Τα σωματίδια στη συνέχεια αναρροφώνται σε ένα φίλτρο με τη βοήθεια μιας μικρής 12βολτης τουρμπίνας που τροφοδοτείται από το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου. Το όλο σύστημα φυσικά σχεδιάστηκε για να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες. Αυτή τη στιγμή, το φίλτρα φρένων κατακρατούν περίπου το 80% των σωματιδίων, τόσο σε μάζα όσο και σε αριθμό. Αλλά η τεχνολογία εξελισσόμενη θα βελτιώσει αυτό το ποσοστό.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι και ο δήμος του Παρισιού κάνει αντίστοιχες δοκιμές με φίλτρο μικροσωματιδίων φρένων πάνω σε ένα ηλεκτρικό Renault Zoé. Το σύστημα που ονομάζεται Tamic εξελίχτηκε από τη γαλλική Tallano Technologies. Και οι πληροφορίες μας λένε ότι τρεις μαζικοί κατασκευαστές, πιθανότατα Γάλλο, ήδη δοκιμάζουν αυτό το σύστημα.

Όταν θα είναι έτοιμο, το σύστημα θα είναι επίσης διαθέσιμο και ως μετασκευή για παλαιότερα μοντέλα. Έτσι, ένα αυτοκίνητο Euro 5 θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις εκπομπές καυσαερίων και να ταξινομηθεί ως Euro 6, αποφεύγοντας ορισμένες απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

node/39438

Νέες μειωμένες τιμές για το Honda CR-V Hybrid [video]

Δείτε το νέο τιμοκατάλογο του υβριδικού CR-V όπως ανακοίνωσε η Honda.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Νέες μειωμένες τιμές για το Honda CR-V Hybrid [video]

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda, ανακοίνωσε νέες, χαμηλότερες τιμές για το CR-V Hybrid, δίνοντας ένα κίνητρο για την επιλογή της υβριδικής έκδοσης του SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Honda CR-V Hybrid AWD [video]

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του CR-V Hybrid με τεχνολογία i-MMD (intelligent Multi-Mode Drive system), αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, μια υπολογιστική μονάδα και έναν 2.0 i-VTEC που συνδέεται με τους τροχούς μόνο «on demand» με μετάδοση μιας σχέσης και ένα σετ συμπλεκτών. Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 184 PS και ο βενζινοκινητήρας 145 PS επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,8" για την προσθιοκίνητη έκδοση και σε 9,2" για το AWD, ενώ η η τελική ταχύτητα είναι 180 km/h. Το προσθιοκίνητο CR-V Hybrid πετυχαίνει συνδυασμένες εκπομπές CO2 120 g/km (126 g/km για το AWD) και μέση κατανάλωση 5,3 lt/100km (5,5 lt/100km) σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων NEDC.

Στα πλαίσια των αλλαγών που παρατηρούνται στη βιομηχανία του αυτοκινήτου με νέες τάσεις και τεχνολογίες, η Honda προβλέπει πως μέχρι το 2030 η εξέλιξη θα επικεντρωθεί στον εξηλεκτρισμό, την αυτοματοποίηση και τις υπηρεσίες. Περιβαλλοντικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή επιταχύνουν τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων. Ευθυγραμμισμένο με το electric vision της Honda για το 2030, και την επιθυμία της να βελτιώσει το περιβάλλον κυρίως σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές, το CR-V Hybrid είναι στρατηγικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.

Το ηλεκτρικό όραμα λοιπόν της Honda όπως και η στροφή του ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Honda εν όψει του εξηλεκτρισμού των ευρωπαϊκών μοντέλων ευρείας κυκλοφορίας της μάρκας έως το 2022, οδήγησε τη Honda να μειώσει αισθητά την τιμή του CR-V Hybrid, που πλέον ξεκινά από 39.990€ για την έκδοση Comfort 2.0 Hybrid CVT 2WD.

Αναλυτικά, οι νέες τιμές του CR-V Hybrid στον παρακάτω πίνακα:

Μοντέλο Τιμή
CR-V COMFORT 2.0 HYBRID CVT 2WD €39.990
CR-V ELEGANCE 2.0 HYBRID CVT 2WD €42.990
CR-V ELEGANCE 2.0 HYBRID CVT AWD €44.990

 

[Πηγή: Honda]

node/39437

VW: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενέκρινε τις αγωγές για το dieselgate και στις χώρες αγοράς των αυτοκινήτων

Με μια σημαντική του απόφαση σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιτρέπει τους Ευρωπαίους καταναλωτές να προσφύγουν στα εθνικά τους δικαστήρια, σε περίπτωση που είχαν αγοράσει αυτοκίνητο της Volkswagen που εμπλέκεται στο dieselgate.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 | Χρήστος Παπαχριστόπουλος Επικοινωνία

VW: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενέκρινε τις αγωγές για το dieselgate και στις χώρες αγοράς των αυτοκινήτων

Οι καταναλωτές στην ΕΕ θα πρέπει να μπορούν να καταθέτουν αγωγές κατά της Volkswagen στα εθνικά τους δικαστήρια, αν έχουν αγοράσει οχήματα με εγκατεστημένα λογισμικά που δείχνουν φαινομενικά μειωμένες εκπομπές, αποφάνθηκε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βάσει της ετυμηγορίας του κορυφαίου δικαστηρίου της ΕΕ, η Volkswagen μπορεί να αντιμετωπίσει μαζικές προσφυγές από καταναλωτές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπόθεση έφθασε στο Δικαστήριο της ΕΕ αφού ένα αυστριακό δικαστήριο, που χειριζόταν μια προσφυγή της αυστριακής ένωσης καταναλωτών VKI για λογαριασμό 574 ιδιοκτητών οχημάτων με παραποιημένο λογισμικό, ζήτησε να εξακριβώσει αν έχει δικαιοδοσία στην υπόθεση.

Πως θα γίνονται οι αγωγές
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε πως βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ οι προσφεύγοντες θα πρέπει κατ’ αρχήν να καταθέτουν την αγωγή στον τόπο κατοικίας του εναγόμενου.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις που υπήρξε ζημία, υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αναληφθεί δράση στον τόπο όπου συνέβη η ζημία. Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε πως η ζημιά συνέβη μόνο τη στιγμή που τα οχήματα αγοράσθηκαν, καθώς αποκτήθηκαν σε τιμή υψηλότερη της πραγματικής αξίας τους.

Η αυστριακή ένωση VKI ζητεί αποζημίωση για τη διαφορά ανάμεσα στην τιμή που πλήρωσαν οι καταναλωτές για τα οχήματα και στην αξία των «πειραγμένων» οχημάτων.

Η Volkswagen παραδέχθηκε το 2015 ότι χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό σε πετρελαιοκίνητα οχήματά της για να εξαπατήσει τα αμερικανικά τεστ εκπομπών ρύπων, ένα σκάνδαλο που έλαβε την ονομασία dieselgate και κόστισε στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία περισσότερα από 30 δισ. δολάρια για την επιδιόρθωση των οχημάτων και πρόστιμα.

[Πηγή: Reuters]