node/32673

Παρίσι: Δοκιμή του Renault Zoé με φίλτρο μικροσωματιδίων φρένων [video]

Το Renault Zoe, εφοδιασμένο με συσκευή για την ανάκτηση των σωματιδίων από την τριβή των τακακιών των φρένων, μόλις δοκιμάστηκε από το δήμο του Παρισιού.

Αν και δεν εκπέμπουν ρύπους από κάποια εξάτμιση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να εκπέμπουν μικρά σωματίδια. Πρόκειται για τις εκπομπές που σχετίζονται με την τριβή των τακακιών των φρένων, οι οποίες είναι εξίσου ανησυχητικές με εκείνες που σχετίζονται με την εξάτμιση. 

Σύμφωνα με το δήμο του Παρισιού, τα σωματίδια από τους δίσκους των φρένων είναι τώρα τέσσερις φορές υψηλότερα από τα σωματίδια των κινητήρων -20 mg έναντι 5 mg/km. Σύμφωνα με τον Christophe Najdovski, αναπληρωτή υπεύθυνο μεταφορών στο δήμο του Παρισιού, το 41% των μικροσωματιδίων PM10 προέρχεται από την τριβή των ελαστικών και των φρένων.

Μια επιβάρυνση που ώθησε το δήμο του Παρισιού να συνεργαστεί με τη γαλλική εταιρεία Tallano Technologies για να ξεκινήσει ένα πείραμα με ένα Renault Zoé εξοπλισμένο με ένα σύστημα συγκράτησης αυτών των σωματιδίων.

Tallano Technologies Tamic

Ο σύστημα ονομάζεται Tamic και είναι μια συσκευή που ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό, αποτελούμενη από μια τροποποιημένη δαγκάνα φρένων με κανάλια κυκλοφορίας. Με γραμμώσεις, τα τακάκια επιτρέπουν την απομάκρυνση των μικρών σωματιδίων που στη συνέχεια αναρροφώνται σε ένα φίλτρο με τη βοήθεια μια μικρής 12βολτης τουρμπίνας που τροφοδοτείται από το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου.

Tallano Technologies Tamic

Για την Tallano Technologies το κέρδος είναι ότι η δοκιμή που διεξήχθη με το δήμο του Παρισιού της επιτρέπει να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί στο εργαστήριο. Στην πέδη πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.000 ώρες δοκιμών που επέτρεψαν ανάκτηση και φιλτράρισμα άνω του 80%, τόσο σε μάζα όσο και σε αριθμό μικροσωματιδίων. Μια δοκιμή τέτοιας αποτελεσματικότητας, απαραίτητης για την αποδοχή του συστήματος της Tallano Technologies, η οποία ελπίζει να δει τους κανονισμούς για τις εκπομπές να εξελίσσονται επί το αυστηρότερο. Η γαλλική εταιρεία προσδοκά έτσι να γίνει υποχρεωτικός αυτός ο εξοπλισμός στα καινούργια, αλλά και να εξοπλίσει τα υπάρχοντα αυτοκίνητα, είτε ηλεκτρικά είτε θερμικά.

node/39438

Νέες μειωμένες τιμές για το Honda CR-V Hybrid [video]

Δείτε το νέο τιμοκατάλογο του υβριδικού CR-V όπως ανακοίνωσε η Honda.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Νέες μειωμένες τιμές για το Honda CR-V Hybrid [video]

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda, ανακοίνωσε νέες, χαμηλότερες τιμές για το CR-V Hybrid, δίνοντας ένα κίνητρο για την επιλογή της υβριδικής έκδοσης του SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Honda CR-V Hybrid AWD [video]

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του CR-V Hybrid με τεχνολογία i-MMD (intelligent Multi-Mode Drive system), αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, μια υπολογιστική μονάδα και έναν 2.0 i-VTEC που συνδέεται με τους τροχούς μόνο «on demand» με μετάδοση μιας σχέσης και ένα σετ συμπλεκτών. Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 184 PS και ο βενζινοκινητήρας 145 PS επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,8" για την προσθιοκίνητη έκδοση και σε 9,2" για το AWD, ενώ η η τελική ταχύτητα είναι 180 km/h. Το προσθιοκίνητο CR-V Hybrid πετυχαίνει συνδυασμένες εκπομπές CO2 120 g/km (126 g/km για το AWD) και μέση κατανάλωση 5,3 lt/100km (5,5 lt/100km) σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων NEDC.

Στα πλαίσια των αλλαγών που παρατηρούνται στη βιομηχανία του αυτοκινήτου με νέες τάσεις και τεχνολογίες, η Honda προβλέπει πως μέχρι το 2030 η εξέλιξη θα επικεντρωθεί στον εξηλεκτρισμό, την αυτοματοποίηση και τις υπηρεσίες. Περιβαλλοντικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή επιταχύνουν τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων. Ευθυγραμμισμένο με το electric vision της Honda για το 2030, και την επιθυμία της να βελτιώσει το περιβάλλον κυρίως σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές, το CR-V Hybrid είναι στρατηγικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.

Το ηλεκτρικό όραμα λοιπόν της Honda όπως και η στροφή του ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Honda εν όψει του εξηλεκτρισμού των ευρωπαϊκών μοντέλων ευρείας κυκλοφορίας της μάρκας έως το 2022, οδήγησε τη Honda να μειώσει αισθητά την τιμή του CR-V Hybrid, που πλέον ξεκινά από 39.990€ για την έκδοση Comfort 2.0 Hybrid CVT 2WD.

Αναλυτικά, οι νέες τιμές του CR-V Hybrid στον παρακάτω πίνακα:

Μοντέλο Τιμή
CR-V COMFORT 2.0 HYBRID CVT 2WD €39.990
CR-V ELEGANCE 2.0 HYBRID CVT 2WD €42.990
CR-V ELEGANCE 2.0 HYBRID CVT AWD €44.990

 

[Πηγή: Honda]

node/39432

Επίσημο: Ηλεκτρικό CUPRA el-Born [video]

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA είναι το μικρομεσαίο el-Born.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Επίσημο: Ηλεκτρικό CUPRA el-Born [video]

Η CUPRA παρουσίασε σήμερα το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με το όνομα el-Born, που θα κυκλοφορήσει το 2021 ως μια εξέλιξη του περσινού SEAT el-Born Concept με πιο σπορ εμφάνιση και χαρακτήρα. Η επιλογή της ισπανικής φίρμας να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο έχει να κάνει με το μέσο όρο εκπομπών ρύπων που θα της επιτρέψει να περάσει τα αυστηρά όρια που θα ισχύσουν στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: SEAT el-Born Concept

Σχεδιαστικά, οι διαφορές με το SEAT el-Born εντοπίζονται στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με διαφορετική γρίλια, πιο έντονες πτυγχώσεις και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους τροχούς και την εξωτερική απόχρωση.

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ καθίσματα τύπου bucket, νέο τιμόνι με επιλογέα προφίλ οδήγησης και πλήκτρο CUPRA mode, καθώς και επενδύσεις από υψηλής ποιότητας υλικά.

CUPRA el-Born

Όπως και τα συγγενικά SEAT el-Born Concept και Volkswagen ID.3, έτσι και το ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του VW Group.

Η CUPRA δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης όμως γνωρίζουμε πως το συγγενικό Volkswagen ID.3 έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 204 PS (150 kW) και 310 Nm στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το el-Born επιταχύνει από τα 0-50 km/h σε 2,9" ενώ διαθέτει σύστημα Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) που προσφέρει πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Η μπαταρία 77 kWh (82 kWh) προσφέρει αυτονομία έως και 500 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Παράλληλα, μέσω ταχυφορτιστή, το αυτοκίνητο μπορεί να προσθέσει 260 km στην αυτονομία του μέσα σε 30 λεπτά.

Το CUPRA el-Born θα κυκλοφορήσει το 2021, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο Zwickau του VW Group.

[Πηγή: CUPRA]