Volkswagen: Wurst-gate!

Volkswagen: Wurst-gate!

Νέο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στο Wolfsburg. H γεύση του θρυλικού λουκάνικου με κάρι που σερβίρεται στις καντίνες της Volkswagen άλλαξε!

Το currywurst είναι παραδοσιακό προϊόν της Volkswagen. Πρόκειται για ένα λουκάνικο με κέτσαπ πασπαλισμένο με κάρι, το οποίο σερβίρεται στα κυλικεία των γερμανικών εργοστασίων της φίρμας, αλλά και στα Σαλόνια Αυτοκινήτων.

Η Volkswagen το παρασκευάζει η ίδια στην έδρα της στο Wolfsburg. Το 2017 παρασκευάστηκαν περισσότερα από έξι εκατομμύρια «μονάδες», περισσότερα και από τα… αυτοκίνητα. 

Φτιαγμένο από επιλεγμένα κομμάτια κρέατος και μίγμα μπαχαρικών σε μυστική δόση, το «currywurst» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της βιομηχανίας στη Volkswagen. Ακόμη και η κέτσαπ που το συνοδεύει και παρασκευάζεται από εξωτερικό προμηθευτή, πατάει πάνω σε μυστική συνταγή της Volkswagen. Ο Γερμανός κατασκευαστής, που εξέτρεφε ζώα μέχρι το 1946, προμηθεύεται το χοιρινό πλέον από άλλους εκτροφείς από την περιοχή του Wolfsburg.

vw currywurst

Αλλά τις τελευταίες ημέρες, η φίρμα αντιμετωπίzει μια πραγματική κρίση με αυτό το λουκάνικο! Δεν έχει πλέον την ίδια γεύση.

Αρκετοί εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συνέχεια της διαπίστωσης ότι το έδεσμα είχε γίνει πολύ πικάντικο και ότι δεν «ακουγόταν» αρκετά το κάρι. Η υπόθεση είναι σοβαρή, σε σημείο που η φίρμα χρειάστηκε να δώσεις εξηγήσεις.

vw currywurst

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Martin Cordes, ο σεφ, εξήγησε ότι το πρόβλημα προέρχεται από τη σάλτσα που παρασκευάζεται από άλλη εταιρεία. Η Volkswagen ασχολείται μόνο με το λουκάνικο.

Ωστόσο, ο προμηθευτής της σάλτσας κάρι άλλαξε, επειδή η αμερικανική εταιρεία Mondelez σταμάτησε την παραγωγή κέτσαπ. Κι έτσι αντικαταστάθηκε από γερμανική εταιρεία που παρασκευάζει μια κέτσαπ με λιγότερο λίπος και λιγότερο γλυκιά.

vw currywurst

Αυτό ήταν που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων που δεν ανέχονται την αλλαγή στις γαστριμαργικές συνήθειες και τα γούστα τους. Ο σεφ πάντως υποσχέθηκε ότι η συνταγή θα αναθεωρηθεί μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube