Volkswagen: Σε τροχιά υπέρ-ταχείας φόρτισης 300 kW

Volkswagen: Σε τροχιά υπέρ-ταχείας φόρτισης 300 kW

Το 2021, η Volkswagen σχεδιάζει να αυξήσει τα σημεία φόρτισης για EV στις εγκαταστάσεις της στη Γερμανία κατά 750 μονάδες. Και ανάμεσά τους οι πρώτοι σταθμοί υψηλής ισχύος του κατασκευαστή.

Volkswagen e-Station

Με 1.200 σημεία φόρτισης ήδη σε λειτουργία, το συγκεκριμένο δίκτυο για τη φίρμα της Volkswagen εντός ολίγου θα φλερτάρει με τα 2.000 σε ολόκληρη τη Γερμανία, τα περισσότερα από τα οποία θα είναι προσβάσιμα στο κοινό.

Το Ανόβερο, το Brunswick, το Salzgitter, το Kassel, το Emden, το Osnabrück, το Zwickau, το Chemnitz, η Δρέσδη και το Wolfsburg αποτελούν τη λίστα των δέκα εγκαταστάσεων του Γερμανού κατασκευαστή, εξοπλισμένων με τερματικά για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Σε αυτήν την τελευταία, που είχε μετονομαστεί για μερικές ημέρες το 2003 σε «Golfsburg» με την ευκαιρία του λανσαρίσματος του Golf V, θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο φόρτισης, καθώς φιλοξενεί ήδη 500 τερματικά.

Volkswagen e-Station

Σε έναν χρόνο, οι δέκα αυτές εγκαταστάσεις κατέγραψαν περισσότερες από 50.000 επαναφορτίσεις παρά την πανδημία του Covid-19. Η Volkswagen αναμένει ότι οι αριθμοί θα σημειώσουν έκρηξη με το που θα κυκλοφορήσουν πολλά ID.3 και ID.4 στον δρόμο

Μέχρι το 2025, το δίκτυο είναι προγραμματισμένο να έχει φτάσει τα 4.000 σημεία φόρτισης. Αυτά θα έρθουν να προστεθούν σε εκείνα που τίθενται σε λειτουργία σε γερμανικές αντιπροσωπείες. Σε καθένα τους, θα υπάρχει τουλάχιστον ένας ρευματολήπτης AC 11 kW και ένας φορτιστή DC 22 kW με βύσμα Combo CCS.

Volkswagen e-Station

«Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα σημεία φόρτισης στη Γερμανία και στην Ευρώπη για να εξαπλωθούν γρήγορα τα ηλεκτρικά οχήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο, όλοι οι παράγοντες της πολιτικής και της βιομηχανίας πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Thomas Ulbrich, επικεφαλής ηλεκτρικής κινητικότητας της Volkswagen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube