Volkswagen ID.3: Τυλίχτηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια της φόρτισης [video]

Volkswagen ID.3: Τυλίχτηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια της φόρτισης [video]

Ένα ακόμη περιστατικό αυτανάφλεξης ενός ηλεκτρικού μοντέλου έλαβε χώρα στην Ολλανδία, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή ένα ID.3 της VW.

Ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο στις φλόγες! Αυτή τη φορά «θύμα» υπήρξε ένα ID.3 της VW. Το συμβάν έλαβε χώρα στο Groningen της Ολλανδίας στις 14 Αυγούστου και όπως θα δείτε και στο video που δημοσίευσε το Meterniews το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Η κάτοχος του ID.3 είχε μόλις φορτίσει το όχημα της -νωρίς το πρωί- και έβγαζε το καλώδιο από την πρίζα. Κατόπιν, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο μαζί με το παιδί της όπου και αντιλήφθηκε, όπως η ίδια δήλωσε αργότερα στις καταθέσεις που έδωσε στις αρχές, έντονη μυρωδιά καμένου μέσα από την καμπίνα του μοντέλου. Με αστραπιαίες κινήσεις έβγαλε το παιδί από το αυτοκίνητο και πήγε σε ασφαλές μέρος όπου και κάλεσε σε βοήθεια.

Μέχρι βέβαια να έρθουν ενισχύσεις η ζημιά είχε γίνει. Τουλάχιστον ήταν μονάχα «σίδερα» και όχι ανθρώπινες ζωές! Το ID.3, είχε τυλιχτεί στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς προκαλώντας μάλιστα μεγάλες φθορές και στο όχημα που ήταν σταθμευμένο πίσω του, ένα επίσης ηλεκτρικό Nissan Leaf. 

 

H αιτία της πυρκαγιάς παραμένει ακόμα άγνωστη, με τη VW, να εξετάζει το πρόβλημα. Ωστόσο, η αυτανάφλεξη ενός ακόμα ηλεκτρικού μοντέλου, αυτή τη φορά από μέρους της γερμανικής φίρμας, έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα περιστατικά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν μοντέλα της Tesla, της GM αλλά και της Hyundai. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμα από τις έρευνες της VW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube