Volkswagen Golf GTI 2020: Ηχηρή αύξηση ισχύος

Volkswagen Golf GTI 2020: Ηχηρή αύξηση ισχύος

Το Golf GTI αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2020, με τη VW να στοχεύει σε μεγάλη αύξησης της ισχύος, για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που έχει ξεπεράσει για τα καλά ακόμα και τα 300 άλογα.

Το 2019 θα είναι μια σπουδαία χρονιά για τη Volkswagen, καθώς θα αποκαλύψει την όγδοη γενιά του πιο δημοφιλούς αυτοκινήτου της Ευρώπης, του Golf. Ο Γερμανός κατασκευαστής δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δραστική αλλαγή του σχεδιασμού, με το νέο μοντέλο να ακολουθεί την εξελικτική πορεία που μας έχει συνηθίσει σε αυτόν το τομέα. Μια «συστολή» εκ μέρους των σχεδιαστών, αλλά συνδυασμένη με σημαντική ενίσχυση της ισχύος κάτω από τα ρούχα στην έκδοση GTI.

Σήμερα, η Volkswagen διαθέτει στην αγορά την πιο ισχυρή έκδοση του Golf στην εκδοχή GTI Performance με 245 άλογα. Ιπποδύναμη που είναι καλύτερη μεν από το βασικό GTI των 220 ίππων, αλλά σαφώς μακριά από τα ανταγωνιστικά μοντέλα της κατηγορίας που βρίσκονται κατ’ ελάχιστο στους 275 ίππους.

Μια κούρσα στο κυνήγι της ισχύος που κάποιοι βρίσκουν λίγο γελοία, ειδικά καθώς οι premium φίρμες αποφάσισαν να περάσουν το φράγμα των 400 ίππων. Αλλά η Volkswagen είναι αναγκασμένη να «ακολουθήσει» το ρεύμα για να παραμείνει στο παιχνίδι. Και σύμφωνα με τους συναδέλφους μας της γερμανικής Autobild, το επόμενο GTI θα φτάσει στους 300 PS. Ισχύς-ταρίφα για τα κόμπακτ GTI, ακόμα και αν κάποιος αναρωτιέται πού θα πρέπει να ανέβει το Golf R.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube