VW Golf GTE HyRACER: Υβριδικό και εντυπωσιακό

VW Golf GTE HyRACER: Υβριδικό και εντυπωσιακό

Το Golf GTE HyRACER είναι το πρωτότυπο που θα εμφάνιζε η Volkswagen στο φετινό φεστιβάλ του Wörthersee, το οποίο ακυρώθηκε λόγω COVID-19.

Στο ετήσιο φεστιβάλ του Wörthersee, στην Αυστρία, η Volkswagen συνηθίζει να παρουσιάζει βελτιωμένα οχήματα που έχουν ετοιμάσει μαθητευόμενοι υπάλληλοί της. Το αυτοκίνητο που είχαν ετοιμάσει για φέτος είναι το Golf GTE HyRACER: Ένα PHEV με 250 PS και πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση.

Παρότι η 8η γενιά του Volkswagen Golf έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετούς μήνες, για αυτό το project Golf GTE HyRACER επιλέχθηκε η 7η γενιά του μοντέλου. Η ισχύς του συμβατικού Golf GTE έχει αυξηθεί από τους 204 στους 250 PS, όμως πολύ εκτενέστερες είναι οι επεμβάσεις στο παρουσιαστικό του. Τα φτερά αυξάνουν το πλάτος του αυτοκινήτου κατά 80 mm, και συνοδεύονται από αεροδυναμικό διαχύτη πίσω, απολήξεις της εξάτμισης στο κέντρο και μια μεγάλη αεροτομή οροφής.

Η ανάρτηση χαμηλώνει το πλαίσιο κατά 40 mm. Οι ζάντες παραμένουν σχετικά συγκρατημένες για τα δεδομένα της κατασκευής, στις 19", και είναι σχεδιασμένες από τους 13 μαθητευόμενους του δικτύου λιανικής της VW στη Γερμανία. Tα λάστιχα όμως έχουν διαστάσεις 265/30, είναι δηλαδή πολύ φαρδύτερα από τα 235/35 ενός Golf R. Ακόμη, τα εμπρός φρένα διαθέτουν διαιρούμενους δίσκους 380 mm.

Στο εσωτερικό, η σημαντικότερη αλλαγή είναι το τιμόνι, το οποίο διαθέτει επιπλέον κουμπιά για την εκκίνηση του κινητήρα και την επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης. Ακόμη, έχει μπλε ρίγα στη θέση της ευθείας και η στεφάνη του καλύπτεται από Alcantara, όπως άλλωστε και ολόκληρο το ταμπλό. Πιο ιδιαίτερες είναι οι επεμβάσεις στο πίσω μέρος της καμπίνας, αφού εκεί υπάρχουν δύο e-scooters, μαζί με τις ανάλογες υποδοχές για τη φόρτισή τους!

HyRACER

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube