Toyota Supra: μετατροπή σε drift car με τον κινητήρα 2JZ

Toyota Supra: μετατροπή σε drift car με τον κινητήρα 2JZ

Από τον Ιάπωνα οδηγό αγώνων Daigo Saito.

Ο Daigo Saito, πρωταθλητής στο ιαπωνικό πρωτάθλημα D1GP (2008, 2012) αλλά και στο αμερικανικό Formula Drift (2012), παρουσίασε το νέο του αυτοκίνητο που δεν είναι άλλο από μια βελτιωμένη Toyota Supra με τον θρυλικό κινητήρα 2JZ της προηγούμενης γενιάς!

Το υπερτροφοδοτούμενο, εξακύλινδρο σε σειρά μοτέρ με χωρητικότητα 3.352 cc, αποδίδει 800 PS χάρη στις επεμβάσεις των τεχνικών της HKS. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η κατασκευή του κινητήρα ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ 42 ημερών. Επιπλέον, το μοντέλο δέχθηκε όλες τις απαραίτητες επεμβάσεις ώστε να συμμετέχει σε αγώνες drift, με εμφανώς μεγαλύτερα μετατρόχια, διαφορετική ανάρτηση, ένα φαρδύτερο bodykit και μια μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπάρχει κάποιος που ψάχνεται για μοτέρ 2JZ-GTE στη νέα Supra;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να μετατρέψω την Supra σε drift car για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο. Συγκριτικά με το περσινό μου μοντέλο, το κοντό μεταξόνιο και οι συμπαγείς διαστάσεις επιτρέπουν καλύτερο έλεγχο και πιο έντονη οδήγηση." δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιάπωνας οδηγός αγώνων.

Να θυμίσουμε πως ανάμεσα στα προηγούμενα drift car που οδήγησε ο Daigo ήταν τα Lexus SC, Nissan GTR, Chevrolet Corvette, Lamborghini Murcielago και Ferrari 599.

Το ντεμπούτο της νέας Supra θα γίνει στο φεστιβάλ της Monster Energy που θα λάβει χώρα το σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου στο Τόκιο με συμμετοχή όλων των οδηγών του D1GP.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube