Τι τρέχει με την εξάτμιση αυτής της BMW M3; [video]

Τι τρέχει με την εξάτμιση αυτής της BMW M3; [video]

Η συλλογή M Performance Parts της BMW επιτρέπει περεταίρω εξατομίκευση της εμφάνισης των M3 και M4.

Πριν από λίγες μέρες η BMW παρουσίασε τις νέες M3 Sedan (G80) και M4 Coupé (G82) οι οποίες έχουν διχάσει τους φίλους της βαυαρικής φίρμας με την εξωτερική τους σχεδίαση. Για εκείνους που θέλουν κάτι ακόμα πιο εξεζητημένο για τη δική τους M3 ή M4, η BMW παρουσίασε και μια πλούσια γκάμα από αξεσουάρ M Performance - ανάμεσα στα οποία και η εικονιζόμενη κεντρικά τοποθετημένη τετραπλή εξάτμιση με ακόμα πιο εκκεντρική εμφάνιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupé [video]

BMW M3

Η εν λόγω εξάτμιση έκανε την εμφάνισή της πριν από λίγες εβδομάδες σε καμουφλαρισμένα πρωτότυπα δοκιμών και αρκετοί θεώρησαν πως αφορούσε μια πιο ισχυρή έκδοση της M3. Τελικά, είναι ένα αξεσουάρ που διατίθενται για όλες τις M3 και M4 σε συνδυασμό με τον ανθρακονημάτινο διαχύτη. Οι απολήξεις που είναι βαμμένες σε μαύρη απόχρωση είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο με κεραμική επένδυση και έχουν ενεργά κλαπέτα που εξελίχθηκαν αποκλειστικά για τα μοντέλα M. Ως αποτέλεσμα, η εξάτμιση ζυγίζει περίπου 5 kg λιγότερο σε σύγκριση με τις στοκ τετραπλές εξατμίσεις ενώ προσφέρει ακόμα πιο δυνατή ηχητική εμπειρία εμπνευσμένη από τους αγώνες. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει την απόχρωση για το προστατευτικό φύλλο γύρω από το καζανάκι της εξάτμισης (M Performance Motorsport foiling).

Επιπλέον, η συλλογή M Performance parts περιλαμβάνει σπλίτερ, αεροδυναμικά πτερύγια, μαρσπιέ, σταθερή αεροτομή και διαχύτη από ανθρακονήματα καθώς και μια γκάμα από σχέδια τροχών που φορούν μεικτά ελαστικά (χειμερινά ή καλοκαιρινά). Ένα παράδειγμα είναι οι σφυρήλατες ζάντες 1000M σε απόχρωση Gold Bronze matt ή Jet-Black matt, με διάμετρο 20" εμπρός και 21" πίσω.

BMW M3

Στο εσωτερικό διατίθενται ανθρακονημάτινα μέρη και επενδύσεις από Alcantara που αναβαθμίζουν την εικόνα της καμπίνας. Ανάμεσά τους το σπορ τιμόνι M Performance Pro με Alcantara, δέρμα και ανθρακονήματα, τα ανθρακονημάτινα paddles αλλαγής σχέσεων, τα πατήματα των μαρσπιέ, τα LED που προβάλλουν το λογότυπο M στο έδαφος όταν ανοίγει η πόρτα, τα πατάκια με το έμβλημα M Performance, τα φιλέτα από ανθρακονήματα στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα, οι επενδύσεις για τα γόνατα του οδηγού και του συνοδηγού, η θήκη για το κλειδί κ.α.

Τα αξεσουάρ M Performance δεν αφορούν βέβαια μόνο την εμφάνιση, καθώς η γκάμα περιλαμβάνει σπορ χαμηλωμένη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα coilover (από -5 mm έως -20 mm) που εξελίχθηκε σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο, και πιο ανθεκτικά στη θερμοκρασία τακάκια φρένων που μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube