Τετρατούρμπινος 5λιτρος V12 σε Toyota GT86! [video]

Τετρατούρμπινος 5λιτρος V12 σε Toyota GT86! [video]

Κάποιος τον χώρεσε κάτω από το καπό – και δουλεύει, όπως θα δείτε.

Η Toyota GT86 δεν είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο μόνο των (ερασιτεχνών) ντρίφτερς, αλλά και των βελτιωτών.

Η αιτία βρίσκεται βέβαια στο ότι ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός boxer δεν έχει πολλή δύναμη και ροπή. Τα 200 άλογα και τα 20,9 kgm δεν επαρκούν για όσους θέλουν γκάζια.

Έχουν γίνει λοιπόν κατά καιρούς διάφορες αλλαγές κινητήρων, με πιο τρελή μέχρι στιγμής την τοποθέτηση ενός V8 από Ferrari 458 (δείτε video εδώ). Όμως αυτή εδώ η αλλαγή είναι ακόμα πιο τρελή.

Την έκανε η KK Performance από τα Αραβικά Εμιράτα, που αντικατέστησε τον 4κύλινδρο boxer με έναν 5λιτρο V12 1GZ-FE από Toyota Century – ναι, από τη λιμουζίνα που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες κρατικοί αξιωματούχοι και οι νονοί της Yakuza! (βλ. φωτογραφία δεξιά).

Ο Άραβας βελτιωτής όμως δεν σταμάτησε εκεί, αλλά πρόσθεσε στον κινητήρα και τέσσερα τούρμπο! Και τα χώρεσε όλα κάτω από το καπό της GT86.

Σύμφωνα με το κανάλι Street FX Motorsport του YouΤube, ο τετρατούρμπινος V12 βγάζει προς το παρόν περίπου 800 άλογα. Και το αυτοκίνητο έχει ένα επιθετικό widebody-kit, μαζί με ειδικά φτιαγμένους προφυλακτήρες μπροστά και πίσω, μάσκα από Camry, στρογγυλά πίσω φώτα και λάστιχα… σλικ.

Η Toyota GT86 V12 Quad Turbo έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην έκθεση Emirates Custom Show του Abu Dhabi, το περασμένο σαββατοκύριακο. Διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες για το αν το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί στο δρόμο, όμως σίγουρα δουλεύει, όπως φαίνεται στο παρακάτω video:

[Πηγή: Street FX Motorsport TV]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube