Renault Twingo C’eLavie 105, τούμπανο από τη Hatano

Renault Twingo C’eLavie 105, τούμπανο από τη Hatano

Ο Ιάπωνας βελτιωτής Hatano παρουσιάζει σε περιορισμένη παραγωγή το C’eLavie 105, ένα υπερτροφικό Renault Twingo με εξαρτήματα της Ravage για την Alpine A110.

Ο Ιάπωνας εισαγωγέας και βελτιωτής Cars Hatano δείχνει αδυναμία στα μικρά ευρωπαϊκά σπόρτσκαρ. Με αφορμή το Tokyo Auto Salon 2024 που μόλις άνοιξε τις πύλες του, παρουσιάζει δύο εκδόσεις του σημερινού Renault Twingo, το οποίο μετονόμασε σε C’eLavie 105. 

Η μία από αυτές ενσωματώνει στοιχεία της γαλλικής Ravage που προορίζονται για την Alpine A110.

Το υπερτροφικό Renault Twingo της Cars Hatano προορίζεται μόνο για την Ιαπωνία

Renault Twingo C’eLavie 105 Maxi Concept by Cars Hatano

Το C’eLavie 105 Maxi Concept εμπνέεται από το όνομα του, όπως και στη βελτιωτική μεταχείρισή του από το διάσημο ράλικαρ Renault 5 Maxi Turbo από τη δεκαετία του ’80. Μοντέλο που είχε ήδη χρησιμεύσει ως βάση εργασίας για τους σχεδιαστές της Renault για να σχεδιάσουν το Twingo III.

Ντυμένο στα μπλε, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ένα φαρδύ bodykit της Hatano. Κάτω από τις φιμέ φωτιστικές μονάδες, ο επιβλητικός εμπρός προφυλακτήρας ενσωματώνει δύο τριάδες στρογγυλών πρόσθετων φώτων που θυμίζουν τις γαλλικές εθνικές κονκάρδες. Με το κόκκινο περίγραμμα της μάσκας να απηχεί αυτά τα στοιχεία. 

Το μαύρο σπόιλερ από κάτω εκτείνεται προς τα πίσω μετατρεπόμενο σε προεκτάσεις για να φουσκώσει τα εμπρός φτερά, τα οποία είναι επίσης μεγαλύτερα και φουσκωμένα και με εξαγωγές πίσω από τους τροχούς.

Renault Twingo C’eLavie 105 Maxi Concept by Cars Hatano

Οι χρυσές ζάντες της OZ του C’eLavie 105 Maxi Concept είναι αυτές που σχεδίασε ο γαλλικός βελτιωτικός οίκος Ravage για την Alpine A110. 

Οι μαύρες ρίγες των προεκτάσεων στα πίσω φτερά του Twingo είναι επίσης της Ravage, εμπνευσμένες από τις παλιές Alpine των ράλι.

Renault Twingo C’eLavie 105 Maxi Concept by Cars Hatano

Στην καμπίνα του C’eLavie 105 Maxi Concept βρίσκουμε μοντέρνα μπάκετ της A110 ντυμένα με ταπετσαρίες της Ravage σε μπλε και κόκκινο συνδυασμό, απηχώντας χρωματικά μια γεύση από τη δεκαετία του ’80. 

Renault Twingo C’eLavie 105 Maxi Concept by Cars Hatano

Το αυτοκίνητο έγινε διθέσιο, με ένα επιβλητικό μπλε ρολμπάρ να έχει πάρει τη θέση των πίσω καθισμάτων. 

Το καζανάκι της εξάτμισης φέρει τη σφραγίδα «Devil», μια ακόμα γαλλική πινελιά και μια ακόμη σύνδεση με τη Ravage. Με τη Hatano να μην κάνει κάποια αναφορά για πιθανές μηχανικές βελτιώσεις.

Renault Twingo C’eLavie 105 Maxi Concept by Cars Hatano

Το C’eLavie 105 Maxi Concept είναι μια μοναδική και ακραία ερμηνεία του C’eLavie 105, του μυώδους αλλά λιγότερο πληθωρικού Renault Twingo που θα κατασκευάζεται σε μικρούς αριθμούς από τη Hatano. 

Μοντέλο που απέχει παρασάγγας από το δειλό Twingo GT που πρόσφερε κάποτε η Renault, το «στάνταρ» 105 είναι ήδη εξοπλισμένο με προφυλακτήρες, φτερά και μεγαλύτερες πίσω πόρτες, φαρδύτερα μετατρόχια, ζάντες με γενναιόδωρη διάμετρο, μαύρη οροφή και πρόσθετα, διπλά φανάρια.

Renault Twingo C’eLavie 105 by Cars Hatano

Το κομμάτι που εμφανίζεται στο Tokyo Auto Salon είναι μεταλλικό κόκκινο και έχει μερικές γυαλιστερές μαύρες ή ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες. 

Η Cars Hatano λέει ότι έχει πάρει ήδη έντεκα παραγγελίες πριν καν οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου. Περιττό να πούμε ότι αυτό το υπερτροφικό Twingo προορίζεται μόνο για την Ιαπωνία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube